Nyheder

Causa Sui-medlemmer danner Spot-aktuel folktrio og udgiver album

Skrevet af Mikkel Arre

Syrerockere har fundet de akustiske instrumenter frem og tager dem blandt andet med til Aarhus i starten af maj.

Sidste år dannede syrerockbandet Causa Sui sit eget pladeselskab, El Paraiso Records, og indtil nu har selskabet ikke overraskende fokuseret på psykedelisk, kraut-influeret rock. Men når sommeren kommer, vender El Paraiso sig mod folk-genren.

Under navnet Sun River dyrker sangeren og sangskriveren Martin Rude og de to Causa Sui-medlemmer Jonas Munk og Jakob Skøtt en akustisk funderet blanding af folk og psych a la den amerikanske vestkyst. Trioen peger selv på John Fahey, Nick Drake og Tim Buckley som inspirationskilder, og der er bestemt også spor af dem i de to numre, bandet indtil videre har sluppet.

“Lines” og “Fourths” stammer fra trioens debutalbum, hvis eksakte udgivelsesdato endnu ikke ligger fast. Albummet udkommer “først på sommeren,” skriver El Paraiso på sin hjemmeside.
Allerede i starten af maj er der dog mulighed for at opleve trioen live. Sun River er nemlig på programmet ved årets udgave af Spot Festival i Aarhus, der løber af stablen d. 4.-5. maj.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger