Nyheder

Se dansk dokumentar om Sunburned & co.

Skrevet af Mikkel Arre

Kunstnere som Sunburned Hand of the Man, Asa Irons og MV & EE har indtaget centrale positioner på den såkaldte New Weird America-scene. De bliver portrætteret i en ny dokumentarfilm.

For publikum ved den genrekrydsende Festival of Endless Gratitude (FOEG) i København er amerikanske Sunburned Hand of the Man efterhånden ved at være et velkendt navn. Den omskiftelige gruppe har sammen og hver for sig spillet en vigtig rolle ved alle festivalerne, og Ron Schneiderman fra bandet har været helt afgørende for, at festivalen overhovedet er kommet i stand.

Schneiderman driver pladeselskabet Spirit of Orr, der ud over at udsende Sunburned-plader har udgivet New England-baserede musikere som MV & EE, Jow Jow og Asa Irons. Alle er de på hver sin måde markante repræsentanter for den såkaldte New Weird America-scene – og alle er de blandt hovedpersonerne i dokumentarfilmen “Behind a Hill”. Den er resultatet af FOEG-arrangørerne Rune Brink og Troels Mads’ rejse til New England i sommeren 2008 og giver et portræt af en mangefacetteret scene præget af en nærmest kaotisk forskellighed.

Hele “Behind a Hill” kan ses på dokumentarprojektets hjemmeside. Nedenfor er en smagsprøve: afsnittet om Asa Irons.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar