Nyheder

Marts-koncerter I: Nikolajs ungdoms-trommer i kvindekamp med fyrtøjspinde

Tindersticks
Skrevet af Camilla Grausen

Marts lukker op for foråret, og Undertoner lukker op for posen med forårskoncerter. Her har vi i første omgang kigget nøje på de to kommende ugers livehøjdepunkter. Kig med her.

Foråret er over os og første halvdel af marts indeholder bl.a. koncerter med dansk indierocks gudfar, en følsom ung amerikaner, et energifyldt indierockband, der ikke har nogen penge, en kvindelig singer/songwriter i Falconer salen samt en crooner med en dyb og inderlig røst.

Stuart Staples besynger sine imponerende bakkenbarter. Her i Store Vega i 2010. Foto: Mathias Laurvig

Fredag den 2. marts spiller Nikolaj Nørlund i det genopståede Pumpehus i København. Nørlund udgav for en måned siden albummet Alt sammen, lige nu, der er blevet til i samarbejde med Figurines-frontmanden Christian Hjelm, som også er med på scenen sammen med resten af Nørlunds band. Hjelms bidrag til Nørlunds univers er et frisk pust, men albummet bevarer den velkendte og elskede nørlundske lyd og stemning. Sidst Undertoner var til koncert med Nikolaj Nørlund var for to år siden i Store Vega, hvor han spillede sine to album Navnløs og Tid og sted i deres helhed. Nu må man formode, at det er numre fra det nye album, der er på sætlisten. Opvarmningen kommer fra Dig & Mig, der for tiden hitter med nummeret “Skyggerne”. Der er stadig få ledige billetter til koncerten.

På lørdag, den 3. marts, er der stærke, ungdommelige følelser og lo-fi-pop på færde i Lille Vega. Her kommer amerikanske Trevor Powers, alias Youth Lagoon, på besøg. Hans debutalbum The Year of Hibernation er ifølge Undertoners Lise Christensen »et fashionabelt forpjusket soveværelsesprojekt«. Opvarmningen denne aften, danske Ice Cream Cathedral, har vi anbefalet før, og her er en ny mulighed for at få ørerne op for deres stemningsfulde ‘ghost pop’. Koncerten er udsolgt, men hvis du ikke har fået billet, kan du i det mindste opleve Ice Cream Cathedral senere på måneden i Studenterhuset i Aarhus den 8. marts og på Ideal Bar i København den 22. marts.

Der er fart over feltet hos det unge Brooklyn-band The Drums – det gælder både deres festlige indierock med Ian Curtis-klingende vokal og deres karriere. Succesen med debuten har de fulgt op i efteråret med albummet Portamento, som Undertoners anmelder Kasper Nørby Lund kaldte »en af 2011’s mest spændende indieudgivelser« og erklærede: »hold fast, hvor er det bare pissefedt«. Hvis du ikke tror, du kender The Drums, så kender du sikkert alligevel dette hit, hvis tempo er typisk og falset atypisk for The Drums, men fængende er det unægteligt på “Money”, der handler om manglen på samme. Man kan nemlig godt lave både god og festlig indierock selvom man har samme frisure som Garreth fra The Office. Oplev det selv, når The Drums spiller i Amager Bio onsdag den 7. marts. Det nye danske støjrockorkester Ring Them Bells varmer op.

Måske meget passende på Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts indtager en kvindelig singer/songwriter med store armbevægelser, og nu med strygere og kor, den store scene i Falconer salen på Frederiksberg. Det er kvinden, der tidligere var frontfigur i Broken Social Scene, Feist, der er tale om. I bagagen har hun sit seneste album, Metals fra sidste år, og pt. er der venteliste til billetter til koncerten.

Anderledes dybtklingende er røsten fra Stuart Staples, der sammen med resten af Tindersticks udgav intet mindre end deres niende album, The Something Rain, i sidste uge. I den forbindelse gæster de bl.a. den smukke koncertsal i DR Koncerthuset på Amager lørdag den 10. marts. Dette er kun en enkelt dag fra at være præcis to år siden, de sidst var her og gav en koncert i Store Vega, som Undertoners Signe Palsøe beskrev som »en professionel, nobel, sober og rørende optræden, som lige nøjagtig er klædelig for et band, der har 18 år på bagen, men som ingenlunde har mistet passionen.« Og hun kvitterede med 5 U’er. Det er nok ikke usandsynligt, at aftenen i Koncerthuset bliver af lige så høj kaliber.

Husk, at du altid kan holde øje med flere anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar