Nyheder

Nyt fra Liquid Crystal Project

Skrevet af Fabian Hansen

Den multifacetterede amerikanske producer J. Rawls er klar med nyt fra sin hiphop/jazz-fusionsgruppe Liquid Crystal Project.

J. Rawls, som bærer det borgerlige navn Jason Rawls, er nok bedst kendt som hiphop-producer, hvor hans mangeårige karriere har budt på samarbejde med navne som Beastie Boys, Black Star, Slum Village og 9th Wonder.

Han kan dog meget mere, og han har over en række projekter eksperimenteret med genrer som neo-soul, funk og jazz. Sidstnævnte har især været med hans gruppe Liquid Crystal Poject, som lige straks er klar med deres tredje album.

Første plade med gruppen, den selvbetitlede Liquid Crystal Project, udkom i 2006 og fik ros for sin organiske blanding af håndspillet jazz, hiphop og downtempo. Pladen bestod af en række tilbagelænede, jazzede grooves med tydelig hiphopindflydelse; en lyd,  gruppen selv beskrev som ‘jazz-hop’.

Både den og efterfølgeren Liquid Crystal Project 2 fra 2008 var desuden krydret med referencer til hiphoppens bagkatalog i form af tributes til hiphopnavne som Beatnuts, J. Dilla og Souls of Mischief. Den tradition fortsætter på den nye plade, som indeholder tributes til A Tribe Called Quest og De La Soul.

Ud over J.Rawls, som tager sig af produktionerne, består Liquid Crystal Project af B. Jazz på keyboard, Rob Riley på trommer og Eddie Bayard og Charles Cooper på saxofon. Så er man til chillede instrumentale grooves bør man tjekke Liquid Crystal Project 3, når den udkommer 10.april.

Første single, “Ghetto”, er netop udkommet og kan høres og downloades gratis her

Skriv et svar