Nyheder

When Saints Go Machine leverer cover af The Verves “Bittersweet Symphony”

When Saint Go Machine har indspillet en coverversion af The Verves “Bittersweet Symphony”. Og er sluppet godt fra det.

De P3 Guld-nominerede When Saints Go Machine har kastet sig ud i en coverversion af The Verves pophit fra 1997. “Bittersweet Symphony” er originalt baseret på Andrew Loog Oldhams genfortolkning af The Rolling Stones’ “The Last Time”, men er efterhånden blevet The Verves signatursang. “Bittersweet Symphony” blev af Pitchfork placeret som nummer 29 på listen over ’Top 200 Tracks of the 90s’.

When Saints Go Machines Nikolaj Manuel Vonsild lægger heller ikke skjul på sin begejstring for nummeret i sin udtalelse til Drowned in Sound: »The Verves “Bittersweet Symphony” er et af de bedste pophits skrevet inden for de seneste 30 år. Vi skulle ikke have genindspillet det, men vi kunne ikke lade vær’!«

When Saints Go Machine har formået at frembringe et interessant og nuanceret covernummer. Genfortolkningen fungerer glimrende med fokus på synthesizere og fængende vokal. Den har klang af originalen, men er alligevel nyskabende. Nikolaj Manuel Vonsilds og Jonas Kentons vokaler har trukket de melodiske toner ind i When Saints Go Machine eget eksperimenterende univers, og resultatet er et iørefaldende og velproduceret elektropop-nummer.

Download eller lyt til nummeret via Drowned in Sound.

Om skribenten

Josephine Lau Jessen

Biografi:
Jeg har en forkærlighed for melankolsk rock og en særlig hang til syre-rock fra 70'erne. Min musiksmag spænder bredt, men bliver ofte bidt af god instrumental musik med en supplerende intens vokal. I perioder har nordisk musik, især folk, fyldt meget. Jeg bliver tit fanget af musik, som formår at skabe et specielt univers, man som lytter kan sætte sig ind i. Genremæssigt er jeg ikke kræsen, elektronisk, indie-rock, shoegaze og støjrock er dog blandt favoritterne.

Fem favoritalbums:
Radiohead: In Rainbows
Erykah Badu: Worldwide Underground
Mugison: Lonely Mountain
The Smiths: The Queen is Dead
Pink Floyd: Dark Side of the Moon

Skriv et svar

boeger