Nyheder

April-koncerter II: Lis fra Montreal i helvedet, The Ruf med progprinsen på PIX

Skrevet af Camilla Grausen

Din trofaste koncertguide, Undertoner, bringer her en god håndfuld koncerter til anden halvdel af april. Og en enkelt kombineret anbefaling og anti-anbefaling.

I anden del af april skal du da næsten til koncert, ja du skal så. Hvad med lidt anmelderrost postrock og sci-fi-rock med tilhørende dansere til at begynde på? Lis Er Stille og SPEkTR tager nemlig på en lille tour, hvor de lover unikke koncertaftener med »skæv moderne dans, videokunst, dommedagslyrik og ikke mindst billedskabende rockmusik«. Det aarhusianske postrockorkester Lis Er Stille har netop udgivet deres fjerde album, Nous, til 5-U’ers begejstring for Undertoners Daniel Niebuhr. Også Manoj Ramdas, kendt fra The Raveonettes og The Good The Bad, og resten af SPEkTR, har netop udgivet et nyt album, Personetics, med mere filmisk instrumentalmusik. De to bands plus danseensemblet The Lulu Art Group kan opleves på Train i Aarhus den 17. april, i Pumpehuset i København den 19. april og på Tapperiet i Køge den 20. april. Og så lige den 10. maj i Kansas City i Odense.

Rufus Wainwright foran dobbelt spejlbillede inden koncerten i Falconer Salen. Oh what to wear?

Her følger til gengæld en kombineret anbefaling og anti-anbefaling. Onsdag den 18. april kommer de efterhånden noget forvirrede Of Montreal til Train i Aarhus. Kevin Barnes og hans udklædte bandkammerater har taget vejen fra eksperimenterende, liflig avantgardepop med sublime øjeblikke til et foruroligende diskofunk/kagemands-virvar, der indtil videre er kulmineret i nyudgivne Paralytic Stalks. Med den udvikling og set i forhold til nogle af bandets tidligere koncerter i landet, kan koncerten vist gå hen og blive enten en »dejlig koncertoplevelse« med »pop-lykke, diskodans og reel rockkoncert« eller en
»forceret happy-go-lucky, artyfarty performance«. Så duk hellere tidligt op og vær sikker på at få opvarmningen med det dansksprogede indieorkester Den Fjerde Væg med, der netop har udgivet debuten Drengekys til generelle kritikerklapsalver.

Mere dansk indiepop er der fredag den 20. april på Stengade i København. Dog ikke af den dansksprogede slags, men derimod med dobbelt op på Rasmus’er. Det er nemlig Rasmus Hald Jensen alias Girls Love Rallie og Rasmus Hedeman alias Hell Is in Hello, der står på scenen. Også som aftenens tredje navn Starcrash, der er de to Rasmus’er i skøn forening. Især Hell Is in Hello har fået fine ord med på vejen for sin Flaming Lips-inspirerede indiepop på det nye album Zombie Polaroid, som Undertoners Nina Ulrich Østergaard kaldte et »medrivende, gennemført og stilsikkert album«, der »gemmer på flere små overraskelser undervejs til at give den underliggende sødme noget dystert modspil.«

Manden, der går under så fine navne som The Ruf og The Gay Messiah, canadiske Rufus Wainwright, kommer til Falconer Salen på Frederiksberg mandag den 23. april. Sidst han gav koncert her i landet, var det i DR’s Koncerthuset solo med flygel og lang sort kappe. Denne gang er han tilbage med stort band og fejrer udgivelsen af sit nye album Out of the Game, der udkommer i Europa netop på denne dato. Albummet skulle efter sigende være Wainwrights mest poppede, bl.a. takket være Amy Winehouse- og Adele-produceren Mark Ronson, men også med gæsteoptrædener fra Sean Lennon og Yeah Yeah Yeahs’ guitarist Nick Zinner. At dømme ud fra nogle af popcabaretkongens tidligere koncerter, kunne det godt gå hen og blive storslået. Varm op med den helt nye video til titelnummeret fra det kommende album, med selveste Helena Bonham Carter i hovedrollen.

April kan meget passende afsluttes i Amager Bio til koncert med den anerkendte musiker og producer Steven Wilson fra progrock-bandet Porcupine Tree. Britiske Wilson udgav sidste år sit andet soloalbum Grace for Drowning, som Undertoners Klaus Thodsen gav 5 U’er. Det er Wilsons første soloturné og således også hans første solokoncert i Danmark, så smut en tur til Amager mandag den 30. april, hvis du vil opleve den åbenbart såkaldte progrock-prins live.

Inden vi helt lukker og slukker for april, skal du da lige huske, at der på filmfestivalen CPH PIX også er en række musikarrangementer at gå om bord i. Festivalen kører resten af måneden, og du kan bl.a. opleve fransk-tyske Stereo Total spille live som akkompagnement til filmen ‘Underwater Love’ fredag den 20. april i Empire Bio. Du kan også høre Murders Anders Mathiasen under solonavnet Vessel, først som leverandør af lydsporet til filmen ‘Sort Kaffe & Vinyl’ samt live til efterfølgende koncert. Det sker lørdag den 21. april i biografen Grand. Og så afsluttes hele filmfestivalen med en afslutningsfest med koncert med Thee Attacks og Shiny Darkly lørdag den 28. april. For nu bare at nævne nogle eksempler. Se programmet for både film og musikarrangementer på CPH PIX her.

Du kan altid holde øje med flere koncertanbefalinger i Undertoners koncertkalender.

1 kommentar

  • Jeg vil lige gøre opmærksom på Lyd+Litteratur Festival, der begynder i morgen: http://www.facebook.com/events/171447539638165

    På programmet er bl.a. Alessandra Eramo (IT), Preslav Literary School (UK), Lotte Anker & Ikue Mori (JP), Jomi Massage/Henriette Sennenvaldt/Maria Laurette Friis, Hans Appelqvist (S), Basiru Suso & Viggo Madsen (MALI/DK), Jomi Massage & Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Peter Laugesen & Singvogel, Mute Swimmer (UK), Cia Rinne, Ghost Flute & Dice, Pablo Llambías & Wazzabi, Rasmus Graff/Johns Lund/TR Kirstein, Dennis Agerblad (FO), Lasse Thorning og Heidi Mortenson.

    Det foregår i både Aarhus og København.

Skriv et svar