Nyheder

Mike Skinner og andre nye navne offentliggjort til Distortion

Skrevet af Camilla Grausen

Distortion afslører i dag et dj-sæt med Mike Skinner og koncerter med bl.a. Benny Banks og Girlseeker til årets Distortion i København 30. maj til 4.juni.

Der er snart kun en måned til, at det går løs med gadefester og musik i de københavnske kvarterer til årets Distortion, der løber af stablen fra den 30. maj til og med den 4. juni. Distortion offentliggør i dag nye musiknavne til deres program. Det mest prominente af slagsen er Mike Skinner alias The Streets, der vil spille et dj-sæt til en af Distortions nattefester, der foregår hver aften på forskellige spillesteder og klubber i byen. Mike Skinner fik stor succes med sin charmerende, britiske dagligdagsrap, der bl.a. nåede store højder i dansk sammenhæng på Roskilde Festival 2008. Skinners afskedskoncert på dansk grund som The Streets – på sidste års NorthSide Festival, skuffede til gengæld Undertoners Jonathan Heldorf. Men mon ikke briten atter kan sætte gang i en ordentlig fest som dj på årets Distortion.

En anden britisk rapper, der ligesom The Streets formår at skildre hverdagens lys- og måske især skyggesider i London, offentliggøres samtidig til Distortion. Det gælder den britiske grime-­rapper Benny Banks. Også det danske band Girlseeker er blandt de navne, som festivalen i dag kan føje til programmet. Girlseeker blander synthpop, postpunk og helteguitar – og Undertoner hørte dem i efteråret som opvarmning for John Maus på Charlottenborg. Bandet har netop udgivet albummet 1-­‐800-­‐GREDD, og kan altså om en måneds tid opleves til nattekoncert på Distortion.

Samtidig annonceres den populære New York-baserede dj Tim Sweeney samt musiker- og dj-kollektivet Yo FOK fra Nørrebro. Disse føjes til en række andre dj’s på Distortions program, der også tæller fire Los Angeles-baserede bands. Først og fremmest LA Vampires, der er amerikanske Amanda Browns enkvindeband med »dazed, lo-fi goth pop«, som hun selv kalder det. Brown er bl.a. kendt for sit tidligere samarbejde med Zola Jesus. Hun er signet på LA-pladeselskabet 100% Silk, og tre andre kunstnere fra selskabet, rykker sammen med hende til Distortion, nemlig Ital, Maria Minerva og Magic Touch.

Adgang til Distortions nattefester kan fås med turpas eller endagsbilletter. Se mere info om disse på billetto.dk/cphdistortion.

Skriv et svar