Koncerter

Other Lives, 27.06.12, Lille Vega, København

Skrevet af Siri Holm

Amerikanske Other Lives med deres mange instrumenter og filmiske indierock, gav onsdag aften en musikalsk oplevelse, der var ren luksus, og endda med humor oveni – og et Ramones-cover.

Den amerikanske indierock-kvintet Other Lives havde onsdag aften pakket deres grej ud i Lille Vega i København, hvor de leverede en kraftfuld, drømmende og yderst velkomponeret koncert, som var tilsat velovervejet humor.

Forsanger Jesse Tabish plus band pakkede roligt og stilsikkert åbneren ud, som bestod af det storladne nummer ”As I Lay My Head Down” fra deres seneste album Tamer Animals, som udkom i september sidste år. Hvad der viste sig at være kendetegnende for hele koncerten var, at de fem bandmedlemmer var uhyrligt teknisk dygtige og imponerede med deres jonglerende veksling af diverse perkussions og instrumenter.

Other Lives hev den ene perkussion frem efter den anden, som de kombinerede med deres fuldkomne musikudstyr bestående af blandt andet guitarer, bas, trommer og keys, men også violin, cello og trompet. De mange forskellige instrumentale arrangementer gjorde numrene behageligt varierede og yderst velkomponerede. I løbet af koncerten blev man som publikum, i svævende og forbløffet tilstand, revet med rundt i verdener med skikkelser af safari, det gamle vesten, eventyrland, den øde vildmark, og med det mere folk-flydende nummer ”For 12” blev man taget til det ydre rum.

Man skulle tro, at Other Lives havde sit at kæmpe med, da de konkurrerede med megastjernen Snoop Dogg, som samme aften spillede inde på den anden side af væggen, i Store Vega. I stedet jokede Tabish og resten af bandet ved at liste småspydige, men charmerende kommentarer ud, om rapperens koncert og sagde blandt andet, at de lød til at have det sjovt, men at vi var sjovere, fordi vi var, hvor vi var.

Da de fem medlemmer havde leveret elleve pirrende opbyggede og veludførte numre, blev Tabish stående ene mand på scenen, som resten af bandet forlod. Publikum begyndte at tysse på hinanden, da de blev klar over, at det, der lå og ulmede, var den dragende sjæler ”Black Tables” fra bandets selvbetitlede debutalbum, som udkom i 2009. Bandet indtog atter scenen og som et bonusindslag opførte de, hvad der ifølge dem selv er et af deres yndlingsnumre at spille, nemlig Leonard Cohens episke ”The Partisan”.

Da den officielle del af Other Lives’ koncert havde stilnet af, blev medlemmerne klappet tilbage på scenen, og gjorde klar til at give et ekstranummer. Som endnu et humoristisk indslag, lagde bandet op til fællessang. Tabish tog publikum med igennem teksten, som tilhører det forhenværende amerikanske 70’er-punkband Ramones og deres nummer ”Glue”, med den tilhørende tekst »Now I wanna sniff some glue.«

I fællesskab mellem band og publikum, blev aftenens koncert i Lille Vega sluttet af med en akustisk version af et punknummer og en lovligt euforiserende stemning. Adrenalinen pumpede rundt i mit indre skeletstillads og det eneste, jeg ærgrede mig over, da jeg gik fra Lille Vega var, at koncerten ikke varede hele natten. Sjældent er alle mine sanser blevet overhældt med så megen musikalsk luksus, og derfor får Other Lives seks U’er med sig hjem i bagagen.

★★★★★★

Fotos: Mia Dernoff

Skriv et svar