Plader

Belle Ville: Opium EP

Den danske electronica-duo Belle Villes første udspil giver lyst til mere.

Inden hovedretten forhåbentlig serveres engang i fremtiden, har Belle Ville sendt en elektronisk smagsprøve til lytterne i form af deres første ep, Opium. Pladens fire numre (plus en række remix af samme) giver ganske rigtigt en stemning af opiumshule. Et sted, hvor man ligger henslængt i en døsig og tilrøget atmosfære. Et sted, hvor duoens mørke elektroniske univers ville passe godt ind.

Bag Belle Ville gemmer sig Line Dyrholm og Anders Kirk. Begge har de erfaring fra andre projekter, men i denne konstellation forsøger de at skabe deres eget udtryk. Det er ikke en let opgave, når man som Belle Ville garnerer mørk electronica med elementer fra drum’n’bass og pop. Faren er, at den elektroniske lyd bliver anonym, og rytmerne fremstår som standardvalg i et softwareprogram. Tilsættes samtidig en forholdsvis anonym vokal har vi opskriften på en farveløs ret. Heldigvis formår Belle Ville at finde en personlig lyd. Der er givetvis mange andre, der prøver at lave tilsvarende musik, men hos Belle Ville er der liv at spore bag alle programmeringerne.

Pladens fire sange har en mørk grundtone, og der er konstant en spændingsforhold mellem maskinrummets dystre udladninger og Dyrholms feminine vokal, der giver et tiltrængt modspil til den musikalske baggrund. Uden hendes vokal ville sangene sandsynligvis ikke fungere på egen fod.

Interessant er også påvirkningen fra drum’n’bass, der er med til at give kontrolleret vildskab på udvalgte steder, hvor rytmesektionen får lov at skeje ud. Det giver sangene et tiltrængt energipust, og denne dristighed betaler sig. Specielt i “You’re My Left Wing” og “Dreams” giver det pote, og sidstnævnte har et glimrende, medrivende omkvæd, som er med til at gøre Opium til en forret, der giver appetit på mere.

★★★★☆☆

Lyt til “Opium”:
[audio:http://www.belleville.dk/songs/Opium_original.mp3]

Skriv et svar