Koncerter

Eagles of Death Metal, 16.06.12, NorthSide Festival, Aarhus

Skrevet af Daniel Niebuhr

Koncerten med Eagles of Death Metal bød på regn og en til tider svingende kvalitet i lydbilledet. Men rigtige rock’n’rollers er ligeglade – og sikke en fest vi havde lørdag eftermiddag.

De gik på scenen til et tørt publikum i meteorologisk forstand; men da først Eagles of Death Metal havde sat punktum for deres koncert lørdag eftermiddag, var vådt tøj og halvmudret underlag på festivalpladsen igen en realitet.

Foruden forsanger/guitarist (og samtidig indehaver af det lækreste overskæg i musikhistorien) Jesse Hughes, tæller bandet bassist Brian ”Big Hands” O’Connor, guitarist Dave Catching samt trommeslager Joey Castillo, og det er resultatet af et samarbejde mellem Hughes og Queens of the Stone Age-frontmand Josh Homme (hvorfra man også kender både Catching og Castillo). Tilsammen var de klar på at gøre lørdag eftermiddag til en rock’n’roll-fest til stor jubel for det fremmødte publikum.

The Devil aka. Mr. Boots Electric aka. Jesse Hughes med venner blev introduceret som »et af de rigtig hårde navne« på årets plakat – det antydes af navnet, men egentlig er det i høj grad de traditionelle rock’n’roll-sange, der præger Eagles of Death Metals bagkatalog. Og med numre som ”Bad Dream Mama”, ”Don’t Speak (I Came to Make a Bang!)”og ”Cherry Cola” blev der samtidig ikke lagt skjul på den glæde ved at performe live og skabe en rockfest blandt publikum, som Jesse Hughes besidder. Men den helt store fest udeblev dog til trods for store smil og seksuelle undertoner fra frontmand og respons i form af fællessang og spredt dansen nede blandt publikum.

Under ”I Only Want You” vendte vores kære ven fra i går, regnen, så tilbage. Men rigtige rock’n’rollers er selvfølgelig ligeglade, og stik imod min forventninger røg stemningen og energiniveauet en ekstra tand i vejret. Der dannede sig desuden hurtigt det tætteste, NorthSide nok kommer på et regulært moshpit, og vi fik endelig den fest, som Eagles of Death Metals musik indbyder til. Men hvor regnen havde en klar positiv effekt på festivalpublikummet og dødsmetalørnenes humør, blev leveringen fra scenen en noget rodet affære herefter.

For selvom Mr. Boots Electric fik rystet hofterne og publikum skubbet, maset, hoppet og danset til ”I Want You So Hard (Boy’s Bad News)”, der i dagens anledning var dedikeret til svenske The Hives, der skulle give koncert senere på aftenen, fortsatte der med at være udsving i lydbilledet. Især guitaren hos den kære Hr. Hughes måtte flittigt udskiftes, og ligeledes var det ikke altid, vokalen gik klart og tydeligt igennem.

Om det var regnen, der skulle have æren for alt dette, kan ikke vides med sikkerhed, men det så i al fald sådan ud under aftenens sidste nummer, ”Speaking in Tounges”, hvor der skulle bruges en rum tid på tildækning af Catchings pedalbræt. Derfor måtte de to guitarister ty til en udvidet guitarsolo, før selve nummeret kunne genoptages og herefter afsluttes, med en Hr. Hughes i bar overkrop efter t-shirten var blev kastet ud blandt publikum, der svarede igen med taktfaste »we want more«-tilråb.

Det blev alligevel den fest, som man havde håbet på; men man kommer alligevel ikke uden om den til tider svingende kvalitet i lydbilledet. Det ændrer dog ikke på, at der blev sunget og danset igennem til den helt store guldmedalje denne lørdag eftermiddag, hvor rocken i første omgang besejrede regnen. Så må vi bare håbe, at The Hives, Kasabian og især The Stone Roses også kan vinde de næste.

★★★★½☆

Fotos: Mathias Laurvig, LiveShot.dk

Skriv et svar