Nyheder

Ugens Undergrund: Jetsi Kain

Tirsdag den 5. juni offentliggjorde det danske band Jetsi Kain deres nye kontrakt med Tigerspring Records. Samtidig er de også aktuelle med to debutkoncerter i denne måned. Ugens Undergrund giver bandet et par ord med på vejen.

Ugens Undergrund omhandler i denne uge det (næsten) nydannede københavnerband Jetsi Kain, som meget aktuelt i denne måned debuterer med koncerter og en kontrakt med Tigerspring Records. Bandet er startet af de to venner Jakob Bøcher Müller og Frederik Gøtzsche, som i længere tid har spillet musik sammen. Jetsi Kain opstod i starten af året, som et resultat af de to musikeres fælles kærlighed for 60’ernes beatmusik. Lyduniverset bevæger sig væk fra den mørke elektroniske lyd, der ellers ligger højt på den danske musikscene, og tager os i stedet mod varme strande og roadtrip-stemning på bagsædet af en varevogn. Musikken er ligetil, velspillet og samtidig iørefaldende.

Deres nye udsendte single “Im in Control”, er bandets første bud på et velklingende sommerhit. Vi bevæger os indenfor den glade 60’er vibe med inspirationskilderne: The Beatles, Beach Boys og Simon & Garfunkel. Fokusset på de eksperimenterende melodier og nye måder at bruge flerstemmige vokal på kendetegnede lydbilledet i 60-70’erne, hvilket også optræder i Jetsi Kain musik. Bandets singleudspil “Im in Control” cirkulerer om et iørefaldende omkvæd, en new wave poppet lyd, suppleret af orkestrale elementer. En modig blanding, der let kunne gå galt, men umiddelbart udføres med en overraskende lethed. Specielt vil jeg anbefale den akustiske version af nummeret, som der linkes til nederst.

Jetsi Kain er heller ikke helt uopdagede, da både engelske NME og flere andre musikblogs også har kastet varme anbefalinger efter bandet. Med en kontrakt og debutkoncerter i Aalborg den 15. juni samt København den 16. juni, har Jetsi Kain allerede skudt sommeren godt i gang. Nedenfor kan du lytte til singleudspillet “Im in Control” og ellers glæde dig til debut ep’en, som udkommer engang i sensommeren.

Lyt ligeledes til den akustiske version via Youtube.

 

Om skribenten

Josephine Lau Jessen

Biografi:
Jeg har en forkærlighed for melankolsk rock og en særlig hang til syre-rock fra 70'erne. Min musiksmag spænder bredt, men bliver ofte bidt af god instrumental musik med en supplerende intens vokal. I perioder har nordisk musik, især folk, fyldt meget. Jeg bliver tit fanget af musik, som formår at skabe et specielt univers, man som lytter kan sætte sig ind i. Genremæssigt er jeg ikke kræsen, elektronisk, indie-rock, shoegaze og støjrock er dog blandt favoritterne.

Fem favoritalbums:
Radiohead: In Rainbows
Erykah Badu: Worldwide Underground
Mugison: Lonely Mountain
The Smiths: The Queen is Dead
Pink Floyd: Dark Side of the Moon

Skriv et svar