Konkurrencer

Vind debut-vinyler fra Crystal Shipsss

Crystal Shipsss: Yay
Skrevet af Redaktionen

Jacob Faurholt har søsat endnu et projekt – denne gang under navnet Crystal Shipsss. Og med lidt held kan du vinde en knasende sprød, mintgrøn vinylversion af debutpladen. Se bare her.

Crystal Shipsss: Yay

Berlin-bosatte Jacob Faurholt har før sit debutalbum som Crystal Shipsss indspillet fem albums under forskellige navne, deriblandt under eget navn, Why Write? og
Jacob Faurholt & Sweetie Pie Wilbur – og bl.a. i samarbejde med producer og tekniker Kramer, der er bedst kendt for sit arbejde med Galaxie 500, Low og Daniel Johnston.
Med Crystal Shipsss er der imidlertid sket et skred i en ny og mere eksperimenterende retning. Musikken på Yay er upoleret i udtryk, rå og hvæsende med Faurholts æteriske og manipulerede falsetvokal som ubarmhjertig pendant. Og dét fungerer, mener Undertoners Rasmus Riiskjær – endda i en grad, så han i sin anmeldelse belønner pladen med absolut topkarakter.

Lyt eksempelvis til nummeret “Burning Kingdom” her, eller fang måske den mere singer/songwriter-agtige “Smile” på P6, hvor den er i rotation.

Undertoner har fået fat i to lækre stykker med mintgrøn vinyl, der i øvrigt også indeholder et downloadkort med selve albummet og et bonusalbum kaldet Crystal Hitsss: The New Slave Remixes. Det er hele Yay remixet af det amerikanske orkester The New Slave.

The Doors lavede tilbage i 1967 nummeret “Crystal Ship”, du ved, den, der starter med »before you slip into unconsciousness / I’d like to have another kiss / another flashing chance at bliss / another kiss, another kiss.« Det er helt ubevidst herfra, Jacob Faurholt har sit bandnavn, fortæller han:

»Jeg læste Patti Smith Just Kids, en bog, som jeg fandt meget inspirerende. På et tidspunkt skriver hun: »It was the summer Coltraine died. The summer of “Crystal Ship”.« – eller noget i den retning. Jeg fik navnet derfra – faktisk var det udgangspunktet for projektet. Det er dog ikke, før jeg for nyligt googlede det, at det gik op for mig, at hun refererede til The Doors-sangen, som jeg ikke engang umiddelbart kender.«

Og Crystal Shipsss er da også et fint navn med en hulens masse bogstaver. Og er der noget, som Undertoner kan lide – næstefter musik, naturligvis – så er det bogstaver. Dem kan man klippe ud og sætte sammen i nye konstruktioner, og så hedder det, at man finder anagrammer. Hvilken af følgende ordrækker er imidlertid IKKE et anagram over ‘Crystal Shipsss’? Send dit svar senest 28. juni, og deltag i konkurrencen.

Vinderne er fundet.

Skriv et svar