Plader

OFF!: s.t.

Skrevet af Daniel Niebuhr

Fed punk, kort plade. Så enkelt kan det andet studieudspil fra hardcore punk-supergruppen OFF! beskrives. Bandmedlemmerne har mere end godt styr på genrens essentielle elementer og leverer i denne omgang 16 sange på lige så mange minutter.

I slutnigen af 2009 gik henholdsvis Keith Morris fra Black Flag, Dimitri Coats fra Burning Brides, Steven Shane McDonald fra Redd Kross samt Mario Rubalcaba fra Hot Snakes sammen og dannede en regulær hardcore punk-supergruppe, der tog sit navn efter det amerikanske insektsprøjtemiddel, OFF!. For halvandet år siden kom debuten, og nu er de californiske punkere så klar med album nr. to.

Debuten bestod af 18 sange, der holdt en gennemsnitslængde på lige omkring et enkelt minut pr. sang, og kvartetten fortsætter de takter med 16 sange, der på lige lidt mere end et kvarter giver anledning til endnu en afspilning over anlægget.

For hele essensen af god hardcore-punk er at finde på OFF!, hvilket jo ikke er så underligt de fire bandmedlemmers musikalske fortid taget i betragtning. Lige fra den antisociale lyrik og attitude til det hæsblæsende tempo, der bliver lagt for dagen, og det samlede indtryk af nogle erfarne herrer, der alle sammen udviser stor genrebevidsthed på samtlige af pladens små 16 minutter, rykker albummet fra start til slut, hvor den rå og upolerede punk er i fokus, uden at der på noget som helst tidspunkt bliver anledning til at holde en pause.

De mange positive indtryk, som pladen giver mig, er derfor kun yderligere med til at forværre min holdning over for albummet samlede længde. Og ja, jeg ved godt, at hardcore-punk helst skal være hurtigt og kompromisløst, og hvis det enkelte nummer i bandets øjne ikke skal vare mere end 41 sekunder, så er det bestemt også i orden. Men efter et kvarters tid har jeg altså stadig lyst til at høre mere end blot noget, der uden tvivl er bestået på karakterskalaen, men med fordel sagtens kunne have været to eller måske tre gange længere.

Det står selvfølgelig fuldstændig klart for enhver, at de fire medlemmer i supergruppen har mere end godt styr på hardcore-punk som genre, og netop derfor begriber jeg ikke, hvorfor man kun skal spises af med lige over et kvarters indhold, når så velkomponeret og genrebevidst musik lader til at være så let at producere i OFF!’s tilfælde. Set i lyset af pladens længde bliver det altså også kun til en kort anmeldelse af en lige så kort plade bestående af fandens god punk.

★★★☆☆☆

Skriv et svar