Koncerter

Roskilde Festival 2012: Cerebral Ballzy, 07.07.12, Pavilion

Skrevet af Daniel Niebuhr

Newyorkerne i Cerebral Ballzy gjorde lige som det passede dem lørdag middag på Pavilion, og det passede Pavilion fint.

Punk handler om så mange forskellige ting, men en af de centrale er at være ligeglad med regler og normer. Og det var præcis, hvad Cerebral Ballzy havde i sinde at bevise lørdag middag på Pavilion. De var allerede godt i gang med alkoholen, kom fra New York, spillede hardcore punk og den første sang handlede om pizza, informerede de det morgensløve publikum om – så var vi ligesom i gang.

Det tog dog sin tid, før der efter opfording fra bandets frontifigur, Honor Titus, der i dagens anledning havde travlt med at se konstant påvirket ud samt masturbere med mikrofonen, for alvor kom gang i publikum og de obligatoriske cirkel- og moshpits. Her skal ‘sin tid’ selvfølgelig måles i punk-tidsenheder, hvilket cirka er lig tre-fire sange eller små ti minutter, men så blev der for alvor også skudt gang i lørdagen på bedste punkmanér.

Vi nåede bl.a. at få serveret samtlige 12 numre fra bandets debutplade, hvor der også blev plads til et enkelt nyt nummer, alt imens der undervejs blev performet i mere end tre meters højde på toppen af højtalerne, smidt øl ud til det jublende publikum og udvist komplet mangel på respekt over for festivalens sikkerhedsregulativer. Men det er punk, vi taler om, og så længe det er højt, hurtigt og moshpitappellerende, er publikum mere eller mindre ligeglade med musikken, hvilket så sandelig skulle komme til at gøre sig gældende i koncertens afsluttende fase.

35 minutter var der nemlig gået, da bandet havde færdiggjort deres repetoire og smidt de sidste øl ud til det gennemsmadrede publikum, før de forlod scenen. Men i kraft af Roskilde Festivals minimumskrav for en koncert på, så vidt jeg ved, 45 minutter, blev bandet beordret ud igen af en eller anden form for autoritet (jeg forestiller mig nu mest Rikke Øxner og/eller Christina Bilde stå med løftede pegefingre og lettere utilfredse ansigtudtryk, men nok om det).

Modvilligt og iført en om noget endnu mere ligeglad attitude gik newyorkerne derfor igen på scenen og fyldte de resterende 10 minutter ud med tre ekstranumre, der blandt andet talte “Cutting Class” og “Junkie for Her”, som allerede én gang var røget ud gennem højtalerne. Hvorfor? Fordi de kan. Fordi de er Cerebral Ballzy, og fordi de er ligeglade med alle andres regler og normer. Sådan skal punk være – også klokken 12 middag en grå og trist lørdag i Roskilde.

★★★★★☆

Skriv et svar