Koncerter

Roskilde Festival 2012: Larsen & Furious Jane, 07.07.12, Pavilion

Larsen & Furious Jane spillede en alt andet end rasende koncert. Men de små støjskyer, bandet udsendte, var flotte, og det passede godt til en doven eftermiddag.

Fædrene og rockelskerne i læderjakker, der lørdag aften skulle se Bruce Springsteen, var så småt begyndt at vælte ind på festivalpladsen, da Larsen & Furious Jane spillede på Pavilion klokken 13. Det var dog et halv tomt telt, der mødte det aarhusianske indierock-band, da de gik på scenen.

Det fire mand store band havde da heller ikke travlt med at komme i gang og stod et stykke tid og kiggede lidt ud over scenekanten. Men da de så endelig gik i gang, var det en fryd. Melodien sneg sig ud af synthesizeren, og selvom lyden drillede lidt i starten, blev der rettet op på det. Det var flot, når man tydeligt kunne høre Torsten Larsens skrøbelige vokal.

Men engang imellem druknede den lidt i små støjskyer, bandet sendte op. De var ganske vellykkede, og mens bandet lod sig indhylde i røg på scenen, blev publikum omsluttet af et tæt tåge fra guitarerne og synthesizeren. Det var bare ærgerligt, at vokalen ikke fik mere plads.

Det var kompromisløst og flot. Det krævede en del af publikum, og det var langtfra alle, der kunne bevare koncentrationen. Der blev desværre god plads i teltet. Da de spillede deres andetsidste nummer, skejede de ellers ud og lod deres publikum svæve i den drømmende, sfæriske larm. Her løftede koncerten sig til en nyt niveau. Lidt ærgerligt, at opbruddet først kom der, for det ville have været rart at høre mere af den slags.

★★★★☆☆

Skriv et svar