Koncerter

Roskilde Festival 2012: Martyn, 05.07.12, Apollo

Skrevet af Daniel Niebuhr

Martyn fortsatte en torsdag aften med et sparsomt publikumsfremmøde foran Apollo. Men desværre fik hollænderens dansevenlige musik ikke den nødvendige respons, og festen blev – fraregnet en halvstor håndfuld individer foran scenen – en noget tam affære.

Mindre end en halv time var gået, siden Lone havde afsluttet sin optræden torsdag aften for at overlade scenen til hollandske Martyn, hvis musik på papiret opfordrede mindst lige så meget til publikumsaktivitet som sin forgængers.

Desværre resulterede koncerten mere eller mindre i status quo i festivalens nordvestlige hjørne. Igen skabte et publikumsfattigt opbud den manglende stemning, der med garanti kunne have gjort Martyns blanding af genrer som dubstep, techno og drum’n’bass til det oplagte alternativ til de omkringliggende campfester, der fandt sted samtidig. Da Martyn endelig fik lukket op for sidstnævnte genre, fik det en håndfuld af de siddende blandt publikum til at rejse sig op og bidrage til fællesdansen. Og pludselig begyndte man at håbe på en snarlig tilslutning til det sparsomme fremmøde, før det blev Modeselektors tur til at forsøge sig.

Men det blev ved håbet, og publikums møde med Martyn og hans dansevenlige musik resulterede i stort set det samme som den forrige koncert på programmet. Forskellen på aftenens to koncertoplevelser på Apollo ligger dog for mit vedkommende ikke i de to optrædenes evner – eller manglen på samme – til at sætte gang i publikum, men i langt højere grad deres evner til at få musikken til at adaptere sig det umiddelbare stemningsniveau. Jeg gik fra at opleve et mere afslappende lydbillede tilhørende en ligeledes afslappende stemning til et tungt og mere aggressivt et af slagsen, der allermest virkede som et håbløst forsøg på et skabe den helt store fest i Camping West.

Dette kan selvfølgelig på ingen måde krediteres Martyn; men ikke desto mindre blev det et ærgerligt punktum for min aften på Apollo.

★★★☆☆☆

Skriv et svar