Koncerter

Roskilde Festival 2012: Of the Wand and the Moon, 06.07.12, Pavilion

Skrevet af Signe Palsøe

Kim Larsen og hans mange medmusikanter trængte desværre sjældent igennem til publikum – dertil var lydbilledet for mudret og fremførslerne for indesluttede.

Fredag aften klokken 20 er i udgangspunktet et utaknemmeligt tidspunkt at spille mørkemandsfolk – det var til at konstatere på forhånd. Derfor mødte jeg op ved Pavilion med en forhåbning om, at Of the Wand and the Moon ville være insisterende og pågående nok til alligevel at opsluge et weekendfrejdigt publikum. Selvom bandets hoveddrivkraft Kim Larsen med sin neofolk-konstellation dyrker et introvert og dystert udtryk, kunne hans fortid som metalhead måske bidrage med en anderledes intensitet i livesammenhæng, håbede jeg.

Det blev nu ikke tilfældet. De glimrende numre fra sidste års Lone Descent prægede sættet og sikrede i udgangspunktet et stærkt melodimateriale at arbejde med, men mikset syntes ikke helt at yde musikken retfærdighed i koncertsammenhæng. Larsens vokal ligger på indspilningerne i forvejen lavt i lydbilledet, men ved koncerten havde den fået endnu et nøk ned i de mørke klange og flader, som de mange musikere på scenen frembragte med guitarer, keyboards og et større arsenal af raslende instrumenter. Det samme galdt Larsens guitar, der ofte var vanskelig at lokalisere, og resultatet var desværre, at bandet havde meget svært ved at trænge igennem med deres musik.

Når nu konstellationen ikke kunne være David Eugene Edwards-intense i deres lydlige udtryk, kunne de med fordel have spillet på andre parametre for at indlemme publikum i livesituationen. Her kom Of the Wand and the Moon desværre til kort – Larsen var et indesluttet selskab, der ikke mælede mere end et par ord i løbet af den tidlige aftentime. Havde gruppen opslugt de tilstedeværende i deres i udgangspunktet dragende univers, kunne det have været en forrygende tilgang til materialet. I praksis blev Of the Wand and the Moons Roskilde-koncert dog en temmelig kønsløs fremførsel af materiale, der havde potentiale til at være mere.

★★☆☆☆☆

Skriv et svar