Koncerter

Roskilde Festival 2012: The Echo Vamper, 02.07.12, Pavilion Junior

Skrevet af Rasmus Riiskjær

The Echo Vampers optræden blev en smule forceret, men energien fra bandet og publikum var ægte og hjertelig nok, og sommetider lød det da også helt godt. Det meste af koncerten måtte jeg dog vente forgæves på popmusikkens guldkalv: ‘den gode melodi’.

The Echo Vamper havde attituden og et spændende koncept, desværre havde de ikke stærke popmelodier nok til at holde ensformigheden på afstand. Den kvindelige sanger var iklædt pailletoutfit, og guitaristen havde ligesom sangerinden touperet hår og masser af makeup. I programomtalen blev deres musik kaldt for sort new wave, men melankoli og tudemelodier var der ikke meget af. Til gengæld var der glamrock og punkinspireret sang og skrål.

Deres musik var bygget op omkring backingtracks fra en spolebåndoptager, der stod centralt placeret i front på scenen. De kom godt fra start med et The White Stripes-lignende riff, og selvom teltet ikke just var proppet, fik de godt tag i de fremmødte. Desværre forfaldt The Echo Vamper i løbet af koncerten til alt for megen brug af synth og vekselbas. Jeg synes, ideen med en spolebåndoptager er sjov, men de kunne for min skyld godt have brugt mere tid i øveren på at optage fede beats og endnu mere dystre synths, så koncept og musik for alvor hang sammen. Det blev en smule forceret, men energien fra bandet og publikum var såmænd ægte og hjertelig nok, og sommetider lød det da også helt godt, men det meste af koncerten følte jeg, at måtte vente forgæves på alle popmusikeres guldkalv: ‘den gode melodi’.

Der blev danset, performet og hoppet og skreget, så det var en fryd. Det skal de have tak for, og jeg var vel heller ikke det eneste stykke mandfolk, der blev en smule ‘mer end solbrun’-rød i hovedet at af se forsangerinden ryste sine moneymakers i den røde paillet-bh. Hun gav en opvisning i theremin-spil, men den blev desværre aldrig for alvor inddraget i numrenes opbygning. Dens funktion var nok mest af alt et muntert indslag, og sådan er det samlede indtryk også: udmærkede idéer og præstation, men helt godt blev det desværre ikke rigtigt.

★★☆☆☆☆

Skriv et svar