Koncerter

Danmarks Smukkeste Festival 2012: De Eneste To, 10.08.12, Bøgescenerne

Foto: Michael Boe, deenesteto.dk
Skrevet af Jonas Hjortdal

De Eneste Tos eneste koncert i 2012 var på absolut hjemmebane i Skanderborg. For at forstå hvordan Sommer og Kvamm fik 300.000 mennesker til at mødes i én stor musikalsk omfavnelse, må man starte ved slutningen…

Hvordan får man 30.000 vidt forskellige mennesker foran bøgescenerne til at mødes i en musikalsk omfavnelse af de helt store? Hvad med at spørge Skanderborgs husorkester, der under myndig ledelse af Kvamm og Sommer leverede en opvisning i crowd control fredag aften i bedste sendetid.

For at opnå den fulde forståelse må vi starte bagfra med ekstranumrene. Efter et kort intermezzo, hvor de to konferencierer Peter Palshøj og Søren Rislund skulle holde publikum stangen længe nok til, at De Eneste To i al ubemærkethed kunne indfinde sig på taget af baren godt 100 meter fra scenen, hvor de i dobbeltmikrofon og med et lakridsshot til at smøre stemmebåndene fandt “Østjylland Dreaming” frem fra den selvbetitlede debut, der – som sætlisten fik bevist – består af 12 potentielle førstesingler.

Herefter tog de to entertainere festlighederne til nye højder ved at sætte sig til rette i to gummibåde »udlånt af Rammstein« og sejle gennem menneskehavet tilbage ned til scenen, hvor de med en dommedagsprofeti om, at »de der ikke hopper har lyst til at dø« fik sikret høj bølgegang på bøgehavet i de resterende fire minutter af en koncert, der må siges at være en værdig eneste koncert i 2012 for den foretagsomme duo, der begge har gang i deres respektive sideprojekter, men alligevel fik lovet hjemmepublikummet, at de godt kunne forvente sig nyt.

Inden den effektfulde afslutning var vi blevet underholdt i en god times tid, hvor det, trods en helhjertet indsats fra Peter Sommer på at tøjle damp-nevøen, alligevel kom frem, at David Guetta lignede en liderlig idrætslærer. Og så var der også tid til den hidtil mest rettidige fremførsel af Blur-coveret “Så forstå D.E.T.”, hvor det ellers normalt så hæsblæsende tempo blev leveret i den mere passende østjyske version, hvor der var tid til at nyde de to herrers tilpas ironiske selvhøjtidelighed.

Lægger man dertil ’optursversionen’ af Peter Sommers Visit Skanderborg-hit “8-6-6-0”, så har man et meget godt billede af et show, der trods lidt startvanskeligheder, der måske kan tilskrives en »spænding, der næsten tenderer mod nerver«, i den grad var det eneste ene fra De Eneste To i 2012.

★★★★★☆

Skriv et svar