Nyheder

Efterklang er klar med nyt materiale

Efterklangs nye nummer “Hollow Mountain”, ledsages af tryllebindende billedside

På deres hjemmeside har Efterklang i dag offentliggjort første nummer fra deres kommende plade Piramida, der udkommer den 24. september.

Bandet ser ud til at have holdt fast i den mere strukturerede tilgang til sangskrivning, som de afprøvede på forrige album Magic Chairs. Ikke desto mindre er sangen “Hollow Mountain” en fortræffelig, kompositorisk stiløvelse: på én og samme tid minimalistisk og nuanceret. Underskønne vokalharmonier flyder på toppen af et trippende trommespor, mens energiske strygere fejer ind over arrangementet i små, elegante stød.

Ifølge Rasmus Stolberg fra bandet er den collageagtige æstetik, der ses i billedsiden til “Hollow Mountain”, udgjort af fotografier, taget i et aflagt, norsk landskab, der før har været brugt til minedrift.

Den ‘visuelle tilføjelse’ til “Hollow Mountain” er skabt af Jakob Steen Pedersen, der også er den ene del af duoen We Were Born Canaries, og Christoffer Lund Frandsen. Sammen opbygger de her et grafisk udtryk, der tager sit afsæt i nordisk melankoli, men som alligevel ind i mellem føles varmt og dragende.

Om skribenten

Mathias Eggert Wadsholt

Biografi:
Jeg vælger nok mere musik til, end jeg vælger musik fra. Det er af min klare overbevisning, at det er i tilvalget, at belønningen findes. Jeg ville have ærgret mig enormt, hvis jeg i sin tid ikke havde tilføjet Madlib og J Dilla til min daværende lidt snævre Radiohead-betonede musiksmag. Eller hvis jeg nu fuldstændig afskrev r'n'b. Nej, det ville være for tåbeligt. Dertil er Janelle Monae for sublim. Og Lianna La Havas' stemme en anelse for 'what-is-that-sound'-agtig. Eller hvis jeg nu virkelig kategorisk nægtede at give mig i kast med Tom Waits. I så fald, ingen tønder, bulder og brag. For lidt uforudsigelighed. Det er måske der, den ligger. Jeg har brug for lidt uærlighed i musik. Musik der måske antyder at ville noget, men ender med at gøre noget andet. Det storslåede, det finurlige, det smukke, men kun hvis det stritter en lille smule imod. Hvis det farer vild i mit hoved, og ikke skyder nogen genveje.

 

Fem favoritalbums:
Radiohead: Kid A
Blur: Think Tank
Tom Waits: Small Change
J Dilla: The Shining
Beach Boys: Pet Sounds

Skriv et svar