Nyheder

Nyt teaterstykke om en pioner inden for elektronisk musik

Skrevet af Katrine Haugaard

Teaterstykket Glasperlespil er en kommende forestilling, som handler om forgangskvinden Else Marie Pade, der var en pioner inden for elektronisk musik.

Teateret FreezeProduction er snart klar med poetisk forestilling om kompositionsmusikeren Else Marie Pade, som var en af de første i verden til at eksponere og udvikle elektronisk musik. Forestillingen hedder “Glasperlespil” og har sit navn efter Else Marie Pades bog ”Livet i et Glasperlespil” fra 2005.

Selve forestillingen tager på opdagelsesrejse ind i et elektronisk univers og fortæller historien om Else Marie Pade, som forsøgte at kæmpe imod omverdens normer for i stedet at forføre hendes musikalske drømme.

Den nu 88-årige komponist fik derfor først sit gennembrud i 2002, da remixet af hendes “Syv cirkler” blev udgivet med titlen “7 cirkler – 5 remix”. Herefter har Else Marie Pade bevæget sig trinvis op ad rangstigen i forhold til hendes musikalske anerkendelse, og i år er hun blevet nomineret til Nordisk Råds Musikpris.

Glasperlespillet har præmiere i Musikhuset i Aarhus den 23. oktober og kan derefter ses i blandt andet Den Fynske Opera og Københavns Musikteater.

Du kan læse mere om forestillingen her.

Skriv et svar