Nyheder

LAK Festivalen præsenterer det fulde program

Skrevet af Katrine Haugaard

LAK Festival er et nystartet projekt for lydkunst og eksperimenterende musik. Fra 6. til 9. september vil den gamle Sadolin-fabrik på Amager lægge lokaler til fire festlige dage med alternative koncertoplevelser.

LAK Festivalen er et nyopstartet projekt for lydkunst og eksperimenterende musik. Fra den 6. til 9. september vil den gamle fabrik på Prags Boulevard 43 på Amager blive forvandlet til fire festlige dage med alternative koncertoplevelser. Nu er arrangørerne klar med det endelige program, som rummer alskens eksperimenterende lydlige installationer, der fremføres af musikere, lydkunstnere og forskere fra hele Norden.

Åbningsfesten torsdag den 6 september byder på en genfortolkning af David Tudors værk “Rainforest” fra 1973. Det er kunstnerne Derek Holzer og Mads Paluszewski, der står bag denne begivenhed. De resterende dage vil man kunne opleve festivalens 10 faste lydinstallationer, hvor man blandt andet kan prøve kræfter med den udfordrende lydskulptur “+10kHz” udformet af danske Jonas Kirkegaard eller studere svenske Cecilia Jonssons lydlige drivhus.

Derudover er der spændende musikalske oplevelser med et nordisk mix blandt andet bestående af Yoyooyoy, Frisk FrugtKaj Aune,Runar Magnusson, Vinyl -terror & -horror, Torben Snekkestad, Damien Dubrovnik og mange flere.

Interesseorganisationen Givrum.nu har muliggjort, at LAK Festivalen kan finde sted på den nedlagte Sadolin-fabrik. Tidligere har den brugerdrevne institution også gjort det muligt for fabrikken rumme et kunstgalleri, et motorværksted, en tegnestue mm.

Men i starten af september bliver området omdannet til kreativ platform, hvorfra du vil kunne opleve koncerter, lydperformances, lydinstallationer, workshops og foredrag i de gamle fabrikshaller mm.

Det fulde program ser således ud:

André Falsig (DK)  / Anders Monrad (DK) / Aske Krammer (DK) / Cecilia Jonsson (SE) / Damien Dubrovnik (DK) / Derek Holzer (US) / Ea Borre & Mikkel Pihl (DK) / Flopper (DK) /Jan Stricker(DK) / Jesper Elving (DK) / Jonas Kirkegaard (DK) / Jonas Olesen (DK) / Joonas Siren & Eero Pulkkinen (FIN) / Kaj Aune (NO) / Lars Lundehave Hansen (DK) / Lauri Wuolio (FIN) / Mads Bech Paluszewski-Hau (DK) / Morten Riis (DK) / René Middelhede (DK) / Runar Magnusson (IS) / Sandra Boss (DK) / Signe Lidén / Stina Hasse (DK) & Jeff Snyder (US) / Toke Tietze Mortensen (DK) / TR Kirstein (DK) / Vectral (DK) / Vinyl -terror & -horror (DK) / Yoyooyoy (DK)

Læs mere om LAK Festival på deres hjemmeside.

Skriv et svar