Nyheder

OFF Festival klar til start

Skrevet af Simon Rune Knudsen

Den Polske festival overrasker med et stærkt lineup for en minimal sum penge – og så er der jo faktisk ikke så langt derned.

Det er ofte svært at holde styr på den myriade af festivaler, man skal tage stilling til, når man som musikinteresseret forsøger at finde ud af hvilken en, der præcis har det lineup, man leder efter. De store festivaler er altoverskyggende, byder på langt mere end bare musikoplevelser, men har ofte den ulempe, at de i kraft af deres størrelse er tvunget til at tilfredsstille en større vifte af forskellige musikelskere. Søger man de mindre festivaler, findes der ofte programmer inden for præcis den niche, man selv holder af – og her er OFF-Festival i Katowice, Polen et udmærket bud på, hvordan man på overraskende billig måde, kan finde et lineup, som vil få selv den mest konservative støjrock fan til at klappe i sine hænder.

Med navne som Iggy and the Stooges, Kurt Vile, Thurston Moore, Swans og mange flere er der lagt i ovnen til en øregangsudfordrende tour de force i dette ellers grå, polske landskab. Og selvom festivalen lider under den uheldige aflysning af den legendariske elektropunk duo Suicide, er der altså stadig utrolig meget at komme efter. Danske bands som Sleep Party People, som spiller under warm-up d. 2. august, og Iceage har også fået en plads på programmet, hvilket måske har resulteret i, at flere danskere er begyndt at få øjnene op, for denne lille perle af en festival i det faktisk ret nære Polen. Dermed ikke sagt, at OFF ikke tilbyder noget inden for andre musikgenrer – Battles, Metronomy og Other Lives er blot få af de elektroniske/alternative indieacts, som også optræder under festivalen.

OFF-festival vandt sidste år European Festival Awards pris for den bedste mellemstore festival i Europa, hvilket også har hjulpet en del på den hype, OFF har skabt omkring sig. Det hele starter med warm-up d. 2. august hvorefter festival strækker sig  weekenden over fra d. 3-5. Undertoner er med hele vejen igennem og vil løbene komme med anmeldelser af navne som The Stooges, Kim Gordon og Metronomy. Og i tilfælde af at man har fået blod på tanden, skal det siges, at festivalen endnu ikke er udsolgt – så der stadig en mulighed for, at hoppe på et afbudsfly og nyde god, alternativ musik i uvante omgivelser.

Om skribenten

Simon Rune Knudsen

Biografi:
Det går vildt for sig i det nordjyske. Der er stærke følelser på spil, når du råber til den største dreng i klassen, at du fornægter DJ Alligator, og alt hvad han står for. Ingen vej tilbage. Kun dig selv, musikken og det snævre mindretal af musikinteresserede, der er at finde så langt mod nord. Og det sammentømrer, og før du får set dig om, er du afhængig af musikken. Den guidede mig, og jeg fulgte trop. Langt om længe væk og ind til byerne, som blev så forjættet beskrevet af store rock helte.

For det startede med rockmusik, og det vil muligvis også slutte der. Jeg har altid været tiltrukket af den mere eksperimenterende del, og hvad der startede med The Doors og Pink Floyd, er i dag endt i psych, post punk, ambient og shoegaze. Min smag er dog ikke begrænset hertil, og lytter med glæde til hele musikspektret. Indrømmet, at jeg har svært ved hiphop og lidt for matematisk jazz.

Efter et par år i København hvor det meste af tiden gik med at udforske den spændende, dynamiske undergrundsscene, har jeg nu min daglige gange i Aarhus. Tilbage til Jylland for at læse journalistik, selvom det stikker i mig at forlade knudepunktet for dansk musik.

Fem favoritalbums:
Pixies: Doolittle
Neutral Milk Hotel: In the Aeroplane Over the Sea
The Black Angels: Passover
Low: Things We Lost in the Fire
The Doors: Waiting for the Sun

Skriv et svar

boeger