Nyheder

Verdensmusikfestival erobrer København

For første gang nogensinde præsenterer genreorganisationen World Music Denmark deres verdensmusikfestival CPH World Music Festival, der forløber i København fra den 30 august til 2. september.

For første gang nogensinde præsenterer genreorganisationen World Music Denmark deres verdensmusikfestival CPH World Music Festival, der forløber i København fra den 30 august til 2. september.

Verdensmusikfestivalen har i højsædet at præsentere kvalitet samt fornyelse, og programmet byder da også på over 65 danske- og udenlandske worldnavne. Genremæssigt er worldmusik baseret på musiktraditionerne i lokalområder, men musikerne tager også hinandens musiktraditioner til sig og lader sig inspirere. Det skaber fornyelse og verdensmusikken tager form som et ‘globalt mash-up’.

Festivalen forløber over flere dage, hvor der hver aften spilles på forskellige spillesteder, f eks. Lille Vega, Rust og Stengade 30. Lørdag den 1. september kan du også opleve Støttekoncert for Mali på Global.

Læs mere omkring festivalen og navnene på deres hjemmeside her

Ligeledes kan du i samme dage tage del i undergrundens egen verdensfestival, når arrangementet “Thank You For The Music” også besætter de københavnske musikscener. Den lille ekstra-festival er en forlængelse af den føromtalte verdensmusikfestival.

Thank You For The Music, er blandt andet blevet realiseret på grund af samarbejdspartnere som RubADub, Støberiet, Blågården, Wobble Trouble, Bazar Music Shop, Yo Fok, Pumpehuset og Stengade.

Arrangementet vil også huse musikere fra det helt store udland til det helt lokale, hvilket ligeledes tæller mellemøstlige, afrikanske og danske kunstnere. Dermed er det musikalske råderum stort, og genrerne bevæger sig inden for dancehall, tropical bass, hip hop og elektronisk.

Hvis du er interesseret i at gør dig klog på Thank You For The Music, så læs mere på deres hjemmeside her.

Skriv et svar