Nyheder

Erykah Badu og Flying Lotus i besnærende samarbejde

Erykah Badu vender tilbage sammen med Flying Lotus. Hun er heldigvis ikke lige så sur som sidst, hun gav lyd fra sig.


Sidste gang man hørte nyt fra Erykah Badu, var hun indhyllet i en tyk psychtåge skabt af Wayne Coyne og co. i the Flaming Lips. Og dette meget langt væk fra liv og glade souldage. Det var måske heller ikke et ubetinget heldigt projekt, idet den petite soulsangerinde gik Twitter-bersærk på den ellers så rare Coyne med beskyldninger om at blive ført bag lyset efter udgivelsen af videoen til deres fælles nummer “The First Time I Ever Saw Your Face”. Badu, der ellers før har prøvet kræfter med nøgenhed i offentlige sammenhænge, havde det vist overordentligt svært med at blive forvekslet med sin søster i videoen, hvor Nayrok, som er søsterens navn, fuldstændigt afklædt vrider sig i kropsvæsker i alskens afskygninger.

Det er gennemført bizart og nærmest elitær kunst, vil nogen sikkert sige og nikke anerkendende. ‘Men det er jo klamt og slet ikke mig!,’ råbte Erykah Badu. Resultat: Videoen findes stadig i den samme æstetiske ramme på internettet, men hovedpersonen selv er nu klippet ud og erstattet af Amanda Palmer. Blod er der ikke længere. Det samme gælder slubrede forplantningsmidler, for den sags skyld. Ja, sådan kan det altså gå, når man hører lyden af mama’s gun.

Undertegnede er dog stadig svært betaget af sangerindens nyfundne musikalske nysgerrighed, og derfor er der ekstra god grund til at glæde sig over det nye forunderlige samarbejde med Flying Lotus, som for øvrigt udgiver nyt album 2. oktober. Her bydes der igen på vokal-ekvilibrisme i en hi-hat-stresset syrejazz-komposition ved navn “See Thru to You”, der efterlader lytteren fuldstændigt forpustet.

En lille slutbemærkning: Erykah, hvis du nu havde valgt at starte dit samarbejde med Flying Lotus for nogle år tilbage, kunne du måske have endt i denne situation i stedet. Nej, vær du hellere glad for, at det ikke gik så galt.

Skriv et svar