Nyheder

Musiker og grafisk designer udfordrer sammen musikvideoens format

Er musikvideoer andet end billeder, som tager udgangspunkt i musikken? Se det musikalske og visuelle forslag fra Trine Jørck og Louise From.


Er musikvideoer andet end billeder, som tager udgangspunkt i musikken?

Dette spørgsmål har den grafiske designer Louise From og sanger/sangskriveren Trine Jørck taget til overvejelse. Den klassiske musikvideo er billeder, skabt til at følge tekstens og musikkens handling og give et visuelt indtryk. Ofte er de produceret i kommercielle sammenhænge for at brande musikeren eller den nye single. Relationen mellem lyd og billede er uundgåelig i en musikvideo, men kan man skabe en form, hvorpå musik og billeder opstår simultant?

Gennem det sidste halve år har Louise From og Trine Jørck forsøgt sig frem og har nu udviklet en model, hvor musik og billede agerer på lige fod. På baggrund af et selvskrevet nummer udfyldte Trine Jørck et skema over musikkens komposition og temaer og lavede en inddeling af tidslige sekvenser. Hver sekvens blev grundigt analyseret og derefter videresendt til Louise From, der ud fra dette skema skabte en grafisk musikvideo. Resultatet er en smuk og interessant grafisk visualisering, hvor billede og lyd tilsammen skaber en næsten meditativ tilstand.

Du kan læse mere om projektet på I DO ARTS hjemmeside.

Trine Jørck er tilknyttet Undertoner som skribent.

Om skribenten

Josephine Lau Jessen

Biografi:
Jeg har en forkærlighed for melankolsk rock og en særlig hang til syre-rock fra 70'erne. Min musiksmag spænder bredt, men bliver ofte bidt af god instrumental musik med en supplerende intens vokal. I perioder har nordisk musik, især folk, fyldt meget. Jeg bliver tit fanget af musik, som formår at skabe et specielt univers, man som lytter kan sætte sig ind i. Genremæssigt er jeg ikke kræsen, elektronisk, indie-rock, shoegaze og støjrock er dog blandt favoritterne.

Fem favoritalbums:
Radiohead: In Rainbows
Erykah Badu: Worldwide Underground
Mugison: Lonely Mountain
The Smiths: The Queen is Dead
Pink Floyd: Dark Side of the Moon

1 kommentar

  • “udfordrer sammen musikvideoens format”??? Det er eddermame en meget staerk og ekstremt (og kedeligt farvet) statement. Hverken nyskabende eller som minimum interessant, hverken kunsterisk eller musisk. Faktisk et meget pinligt indslag, efter min mening.

Skriv et svar