Nyheder

Playliste: Festival of Endless Gratitude 2012

Skrevet af Anna Møller

I weekenden byder Refshaleøen på Festival of Endless Gratitude, og Anna Møller har gjort et par nedslag i programmet og sammensat en playliste med festivalens kunstnere.

Københavns – og måske verdens – mest taknemmelige festival åbner igen dørene, der i år sidder på en anden bygning end tidligere.
Festival of Endless Gratitude er nemlig rykket til nye lokaler i CPH Music House på Refshaleøen og byder i dagene 20.–22. september ikke bare på eksperimenterende musik fra mange dele af spektret, men også på kunst og – som noget nyt – digtoplæsninger ved Amalie Smith og Theis Ørntoft. Sidstnævnte spiller også på festivalen i den relativt nye ambient/electronicaduo Plants.

Og naturligvis er halvdelen af bandene af ikke bare høj musikalsk kaliber, men også relativt ukendte. Så for at du, kære læser, ikke dukker op fuldstændig clueless, har Undertoner kompileret en spilleliste på Spotify med nogle numre fra årets optrædende musikere – i den ene eller den anden konstellation.

Numrene kan fungere som opvarmning til festivalen og dækker bl.a. det største navn på festivalen, Roedelius, der er et af de største koryfæer inden for eksperimenterende elektronisk musik. Siden starten af 70′erne har Roedelius udgivet næsten 50 albums i både eget navn, sammen med Cluster og i forskellige samarbejdskonstellationer med blandt andre Brian Eno, Dieter Moebius og Michael Rother fra Neu!. De fire numre på playlisten er et forsøg på at komme lidt omkring Roedelius’ virke og byder dermed både på Eno/Moebius-samarbejdet ”The Belldog” med karakteristisk synthesizer og hans mere klaverorienterede soloarbejder.

Også det karakteristiske Fonal-band Tomutonttu, det danske El Paraiso-projekt Sun River og Jean-Hervé Perons (Faust) skramlede radio-fortolkning af John Cage er at finde på playlisten. Det bliver spændende at se, hvordan Festival of Endless Gratitude bliver i år. Bliver det lidt ligesom de forrige års festivaler, så bliver det helt uforudsigeligt.
Vi ses!

Køb billetter her.

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar