Nyheder

Wagner-inspirerede, slovenske industrial-pionerer indtager Statens Museums for Kunst

artFREQ arrangerer en aften i selskab med kultfænomentet Laibach og sætter spot på slovensk techno-art.

I samarbejde med artFREQ giver Statens Museum for Kunst lørdag den 15. september publikum en unik mulighed for at komme helt ind under huden på det excentriske, slovenske kunster- og musikensemble Laibach.

Gruppen er en del af kunstnerkollektivet Neue Slowenische Kunst og har siden 80’erne iklædt sig en selv-ironisk, postmoderne identitet, der på kryptisk, men helt bevidst vis, har benyttet nazistiske, nationale og religiøse symboler til at prædike anti-autoriativ propaganda. Dette har affødt voldsomme protester mod deres virke, og gruppen er, som følge af deres diffuse udtryk, blevet anklaget for både at være fascister og kommunister.

Aftenen vil udforme sig som en begivenhed, hvor Laibach både giver en visuel 30-års jubilæumskoncert under navnet We Come in Peace (som for øvrigt er den eneste i Skandinavien på denne tour), samtidig med at publikum ser den finske nazi-sci-fi film “Iron Sky”, hvortil gruppen har komponeret hele det originale soundtrack. Under overskriften ’Radical Talk’ får man desuden mulighed for at opleve frontmand Milan Fras i sin første samtale nogensinde foran et livepublikum. Manden er ellers kendt for aldrig at udtale sig offentligt, så her forekommer altså en chance for at få et ekstraordinært indblik i Sloveniens største kultureksport og et østeuropæisk kunstfænomen.

Eventet starter klokken 20, og billetter kan købes på Billetnet.

Skriv et svar