Nyheder

We Were Born Canaries går på opdagelse i gemmerne

We Were Born Canaries giver prøver på andre sider af sangskrivningen med et nyt nummer. På dansk.

Den danske drømmepop-duo We Were Born Canaries, der i weekenden leverede en forførende koncert på årets Newbees Festival, følger op på deres debut fra april i år med udgivelsen af nummeret “Hus med have”.

I kølvandet på indspilningerne til det selvbetitlede debutalbum skabte gruppen under navnet StrømBuket en række danske sange, som hver især fremstår som refleksioner over barndommen pakket ind i et naivt, dansk univers. “Hus med have” er en af disse sange, og den er nu lagt op til gratis download.

Efter sigende ligger resten af sangene gemt væk i en kasse, men det ventes, at de ser dagens lys i løbet af efteråret.

Om skribenten

Mathias Eggert Wadsholt

Biografi:
Jeg vælger nok mere musik til, end jeg vælger musik fra. Det er af min klare overbevisning, at det er i tilvalget, at belønningen findes. Jeg ville have ærgret mig enormt, hvis jeg i sin tid ikke havde tilføjet Madlib og J Dilla til min daværende lidt snævre Radiohead-betonede musiksmag. Eller hvis jeg nu fuldstændig afskrev r'n'b. Nej, det ville være for tåbeligt. Dertil er Janelle Monae for sublim. Og Lianna La Havas' stemme en anelse for 'what-is-that-sound'-agtig. Eller hvis jeg nu virkelig kategorisk nægtede at give mig i kast med Tom Waits. I så fald, ingen tønder, bulder og brag. For lidt uforudsigelighed. Det er måske der, den ligger. Jeg har brug for lidt uærlighed i musik. Musik der måske antyder at ville noget, men ender med at gøre noget andet. Det storslåede, det finurlige, det smukke, men kun hvis det stritter en lille smule imod. Hvis det farer vild i mit hoved, og ikke skyder nogen genveje.

 

Fem favoritalbums:
Radiohead: Kid A
Blur: Think Tank
Tom Waits: Small Change
J Dilla: The Shining
Beach Boys: Pet Sounds

Skriv et svar