Koncerter

M83, 05.11.12, Amager Bio, København

Skrevet af Siri Holm

Mandag aften tog den franske synthpopgruppe M83 et tætpakket Amager Bio med om bord på deres rumskib, som havde kurs mod en enestående, selvsikker og storladen galakse.

Aftenens rejse mod en enestående galakse med franske M83 blev indledt med en mørklagt scene, blå lys og grønne laserstråler, som – ledsaget af M83’s maskot i form af et fabeldyrlignende væsen – zappende dansede ud over publikum. Det skete i takt til tonerne fra ”Intro”, der er at finde på gruppens nyeste, ambitiøse dobbeltalbum Hurry Up We’re Dreaming, som blev sendt på gaden i oktober måned sidste år. Det elektrisk glitrende nummer blev ekstravagant bygget op og imponerede ligeledes ved gruppens mastermind Anthony Gonzalez’ og Morgan Kibbys karismatiske og tillokkende vokaler.

Introen blev fulgt op af det højtravende ”Teen Angst” fra albummet Before the Dawn Heals Us og ørehængeren ”Reunion” samtidig med, at scenen blev omkranset af regnbuefarvet lys, som gjorde en kold og våd aften uimodståelig varm og let.

Aftenens sætliste bød på mere eller mindre storladen synthpop, drysset med glitrende stjernehimler og energiske bevægelser. Nogle af aftenens højdepunkter var uden tvivl det spektakulære og sansende nummer ”We Own the Sky” fra gruppens særdeles glimrende album Saturdays=Youth fra 2008.

Her fik Gonzalez’ og Kibbys luftige vokaler for alvor lov til, på legende vis, at fylde publikums øregange med flydende musikalske lækkerier, ligesom ved udførslen af den high-school-agtige ”Graveyard Girl”. Det drømmende nummer ”Steve McQueen” tændte op under lyset i den fiktive trappe, der fortsatte uendeligt ud i den lige så fiktive stjernehimmel, som pludselig syntes virkelig og lokkende.

Over halvvejs i koncerten havde gruppen læsset rækkevis af ambitiøse og blærede toner ud over publikum, og undertegnede (og sikkert også resten af Amager Bio) ønskede inderligt at blive taget med om bord på M83’s rumskib og sætte kurs mod den enestående galakse, de indbød til.

Stædige keys, lækre korpassager og insisterende trommer i ”This Bright Flash”, fik rumskibet til at lette, og rumskibet – som i aftenens udformning var Amager Bio – fløj af sted med hittet ”Midnight City”. Aftenens punktum blev hamret fast med det energiske, primært instrumentale og trance-pirrende ”Couleurs”, hvor hele M83 beviste, at de fortjener de mange roser, de har fået. Samtidig understregede de, i hvor høj grad en gruppe af ekstremt dygtige musikere kan fylde salen i Amager Bio helt ud i alle hjørner.

★★★★★☆

Fotos: Daniel Nielsen, FrozenPanda.com

Skriv et svar