Nyheder

Roskilde Festival afslører de første 2013-navne

Goat trommer masserne sammen til et psychrocket og shamanistisk sansebombardement lørdag nat.
Skrevet af Signe Palsøe

Første samling navne til Roskilde Festival 2013 er netop blevet offentliggjort, og blandt dem findes et par stykker, som Undertoner allerede har afsat plads i spilleplanen til.

Roskilde Festival har her til morgen løftet sløret for den første omgang kunstnere, som du om godt og vel et halvt år skal okse rundt i smatten for at nå at stifte bekendtskab med. Det drejer sig om den blandede landhandel Volbeat, Kvelertak, Sigur Rós og Goat, hvoraf især de to sidstnævnte bands er af særlig Undertoner-interesse.

Sigur Rós kræver næppe den store introduktion. Gruppen har siden slut-90’erne været bannerførere for islandsk storladen og melankolsk shoegazer, og ifølge vores anmelder Nina Østergaard er bandets Valtari fra i år da også »et album, der peger mere tilbage til lyden fra 1999-mesterværket Ágætis Byrjun, end det peger frem mod nye horisonter.« En utvetydig kompliment fra en anmeldelse, der da også kastede fem U’er af sig.

Svenske Goat har vi derimod endnu ikke skrevet meget om på Undertoner, men det bliver der nok lavet om på nu. Psychrockernes tredje plade World Music, der udkom tidligere på året, indeholder nemlig en voldsomt medrivende blanding af udsyret og funky stammemusik, der burde kunne hanke op i tilhængere af alt fra Spids Nøgenhat til Gang Gang Dance. Overvær en smagsprøve på gruppens tribale udskejelser øverst i indlægget.

Skriv et svar