Nyheder

December-koncerter I: Murs og Jetsis svenskerblues knaser jul og slår skår når en rød mand siger ja

Undertoner har kigget decembers første halvdel grundigt igennem for koncerter. Se her hvad vi fandt.

Glædelig julemåned, siger vi på Undertoner til dig bag skærmen. Mens du skriver ønskeliste og prøver at vinde plader i Undertoners pakkekalender, sidder du sikkert også og overvejer hvilke koncerter, du skal smutte til i december, for enten at få skruet op for julestemningen – eller måske nærmere slå ”Det’ jul det’ cool” ud af knolden til helt andre toner. Især hvis det er sidstnævnte mulighed, du tænker på, har Undertoner en række koncerttips til dig.

Onsdag den 5. december kunne du foretage dig noget så ikke-julet som at tage til koncert med Murs & Fashawn og få lidt hiphop direkte fra Californien. Murs har udgivet hele otte soloalbum på bl.a. det anerkendte hiphop-selskab Rhymesayers, mens den 10 år yngre Fashawn er nyere på hiphopscenen, men har skabt sig et navn med debuten Boy Meets World. Nu er de to rappere gået sammen og har skabt albummet This Generation. Oplev ægte vestkystrap som på titelnummeret live den 5. december i Lille Vega i København.

Method Man og Redman har fundet deres flotteste caps frem og er klar til at fejre jul med dig.

Tilbage i juni satte Undertoner fokus på dem som Ugens Undergrund. Siden er deres pladekontrakt hos Tigerspring skudt i gang med en debut-ep, og pludselig er Jetsi Kain snart ikke så undergrund mere. Duoen har knap eksisteret et år, men deres fælles passion for 60’er-pop har bragt dem i en meget lovende retning. Hør selv på ”I’m in Control”, der emmer af Beatles og Beach Boys – og så lige en snert af ”Sunshine Reggae”. Jetsi Kain kan opleves live på Templet i Lyngby fredag den 7. december i selskab med de to upcoming, danske bands High Light District og Harmonics. Hvis vi tager et smugkig lidt længere frem i kalenderen, kan Jetsi Kain desuden også høres i Ideal Bar den 18. december med folkpopkvartetten Twilight Dogs som opvarmning.

I november var det Jylland, der havde chancen over flere omgange, men nu er det Sjælland, der kan nyde godt af besøg af den svenske blues- og folkrock-musiker Daniel Norgren. Det sker fredag den 7. december på Gimle i Roskilde og lørdag den 8. på Beta i København. Sidste år optrådte Norgren på Roskilde Festivals lille Gloria-scene og overbeviste et fyldt telt med sin energiske blues. Norgren synger, spiller guitar og så også lige trommer med fødderne på én gang og udgør således næsten et helt orkester i én krop. Få en forsmag på ”Mean Old Devil Got On II”.

Så er vi fremme ved lørdag den 8. december, og nu begynder koncertprogrammet at lyde lidt af jul, når pladeselskabet Crunchy Frog traditionen tro holder ‘Crunchy Christmas’. Her holder de »julebal i indierockens tegn« med ni Crunchy Frog-bands på to scener i Pumpehuset i København. Du kan bl.a. rocke julen ind i selskab med Beta Satan, Apparat Organ Quartet og The Malpractice. Som noget helt nyt, starter dagen med juleri for de mindste kl. 11 og 13.30 med både Hr. Skæg, oplæsning af Povl Dissing og med musik fra The Tremolo Beer Gut. Hvis du ikke har et barn, du kan hive med som undskyldning for at opleve det, så lån et og tag tidligt i Pumperen. Ellers går de voksnes rockjulebal i gang kl. 19.30, og du kan se de øvrige navne til Crunchy Christmas her.

Hvis det skal være lidt mere voksent endnu – og med siddepladser – eller måske bare følsomt på sådan en storby-ensom, elektronisk måde, så der er jo ingen, der gør det bedre end den kære Mikael Simpson. I år kan han fejre 10 års jubilæum som soloartist, hvilket markeres med en række koncerter på teatret Aveny T på Frederiksberg. I november opførte Simpson med band numre fra Os 2 + lidt ro 2002 og De ti skud. Lørdag den 8. december kl. 17 og 21 samt søndag den 9. december kl. 20 er det albummene Stille & uroligt (2006) og Slaar skaar (2009), der kan opleves live. Drik en øl og skål tillykke med jubilæet til Simpson på Frederiksberg.

Bor du i omegnen af Aarhus og syntes, at det var lige træls nok, da du læste om den først omtalte koncert med Murs & Fashawn, fordi du bare elsker sej, amerikansk rap? Jamen, så skal du slet ikke være ked af det, for der er noget endnu sejere på vej til dig. Den 11. december giver de to legendariske rappere fra hhv. Wu-Tang Clan og Def Squad, Method Man og Redman, nemlig koncert på Train i Aarhus. Deres fælles debut, Blackout! 1, kom i 1999 og blev først fulgt op ti år senere med Blackout! 2 – i hvilken forbindelse Undertoners Lasse Winther Jensen kaldte dem: »to rappere, der på en gang besidder to af genrens største bonghoveder og to af de mest distinkte flows.« Nu er Blackout! 3 på vej, og du kan varme op til den og feste med Method Man og Redman på Train.

Det var lidt af en afbrænder, da Yeasayer måtte aflyse deres ellers udsolgte koncert i Lille Vega i september. Men nu gør den amerikanske kvartet det godt igen og giver det danske publikum en tidlig julegave i form af en koncert onsdag den 12. december i Pumpehuset. Der har også været god grund til at glæde sig til Yeasayers koncert, for ifølge vores Signe Palsøe var det 5,5 U’er værd, da de i 2010 gæstede Vega med maracas og blæsere. Bandet har bevæget sig fra hvad de kaldte »Middle Eastern-psych-snap-gospel« til dansabel indierock som f.eks. ”Fingers Never Bleed” fra deres seneste album Fragrant World. Hvis du havde billet til september-koncerten i Vega, gælder den nu til Pumpehuset i stedet. Og til alle jer andre: der er stadig ledige billetter.

Hold øje med flere december-koncerter, som det nok er værd at trodse sneen og misse selv Wikke & Rasmussens julekalender for, i Undertoners koncertkalender.

1 kommentar

Skriv et svar