Nyheder

December-koncerter II: P6 rocker hundene og Dybdahl, men Nelson ikke gider høre mere vrøvl

Thomas Dybdahl smiler i skægget ved tanken om at skulle dele nyt materiale med sit danske publikum.

Den bedste juleopvarmning er naturligvis at gå ud og høre musik. Se Undertoners bud på juletidens koncerter.

Julen nærmer sig med hastige skridt, men Koncertdanmark er heldigvis ikke lukket helt ned af den grund, og selvom bunken af koncerter er lidt tyndere end normalt, er der stadig godter at finde i den.

Vi prøvede at finde et billede af Thomas Dybdahl i rød t-shirt i anledning af julen. Men det må du selv forestille dig.

Start allerede i dag, lørdag den 15. december, hvor det er P6 Beat, der deler musikalske julegaver ud i form af mange små koncerter i DR’s Koncerthuset på Amager. Arrangementet kaldes P6 Beat Rocker Koncerthuset, og her åbnes både den store koncertsal og de fire studier for otte timers livekoncerter med en række danske artister, heriblandt When Saints Go Machine, Christian Hjelm, Synd & Skam og Marie Fisker. På plakaten er også den fremadstormende unge brite Jake Bugg, der både bliver kaldt den nye Bob Dylan og det nye Oasis – og det kan også høres på hans “Lightning Bolt”. Dørene åbner kl. 19, og du kan se hele programmet her.

Tirsdag den 18. december er der også gode toner at trodse kulden for på Vesterbro, hvor den 25-årige britiske singer/songwriter Ben Howard giver koncert i Store Vega. Koncerten er udsolgt, så hvis du ikke allerede har billet, vil vi hellere anbefale dig at smutte ned i stueetagen i Ideal Bar, hvor duoen Jetsi Kain spreder sommerstemning, hvilket vi allerede var inde på i starten af december. Denne gang deler Jetsi Kain scene med folkpop-kvartetten The Twilight Dogs, der ligesom Jetsi Kain har en vis musikalsk forkærlighed for 60’erne, som f.eks. kan høres på The Twilight Dogs’ ”Lisbon”.

Et julebesøg fra norske Thomas Dybdahl er snart en dansk koncerttradition, og i år er ingen undtagelse. Fredag den 21. december giver Dybdahl med band koncert i Voxhall i Aarhus og dagen efter, lørdag den 22. december, i Store Vega i København. Den yderst sympatiske nordmand har været ret produktiv de senere år med Waiting for that One Clear Moment fra 2010 og sidste års Songs. I starten af det nye år er han igen tilbage med nyt materiale, som publikum måske får en forsmag på den 21. eller 22. Og ellers kan man jo altid håbe på at høre Dybdahls mange blide folkrock-numre fra bagkataloget eller glæde sig til at høre ham skrue mere op for juleballet, som på livevideoen fra da han spillede ”Party Like It’s 1929” i Koncerthuset for tre år siden. Som opvarmning til begge koncerter er den unge, norske singer/songwriter Jonas Alaska.

Lørdag den 22. er det dog ikke kun Dybdahl, der gør klar til jul med en koncert i København. På Rust på Nørrebro kan du også komme til trippelkoncert headlinet af pige-garagerock-trioen Nelson Can, der i sommer på Roskilde Festival fik Undertoners Nina Ulrich Østergaard til at kaste 5 U’er af sig og erklære: »jeg fik lyst til at droppe ud af mit studie og starte et pigeband«! Udover Nelson Can, spiller også garagerocktrioen Beurre Noir og Schultz and Forever, den 18-årige Jonathan Schultz’ enmandsband, der tidligere på året har gjort sit bemærket med en førsteplads på P3’s Det Elektriske Barometer med nummeret ”Falling”. Den 28. januar udgiver Scultz and Forever ep’en Céline. Hør alle tre på Rust lille-lillejuleaften.

Hvis der er nogen, der har sat sig på koncertprogrammet mellem jul og nytår, så er det gode gamle TV-2, der er i gang med touren 100 sange på 180 dage og derfor giver hele tre koncerter i Store Vega. Her spiller de numre fra albummene Nutidens unge, Rigtige mænd gider ikke høre mere vrøvl og En dejlig torsdag. En oplagt gaveidé til mor eller far, der dengang i 80’erne sang med på ”Be bab a lu la” og ”Hele verden fra forstanden” – og det kan man jo egentlig godt forstå, at de gjorde. Oplev TV-2, med eller uden dine forældre, den 27., 28. eller 29. december i Store Vega. Der er stadig ledige billetter til koncerten lørdag den 29.

Glædelig jul og godt nytår til dig, kære læser. Husk, at du både før og efter jul kan se flere anbefalelsesværdige koncerter at danse julesulen af til i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar