Nyheder

Foxygen kommer til København

Skrevet af Signe Palsøe

Foxygen har netop afsløret, at de gæster den kommende Frost Festival – og det ved en ganske gratis koncert på Bremen.

Foxygen er skammeligt overset af de fleste danske medier, selvom de i sommers udgav det glimrende debutalbum Take the Kids Off Broadway. Det bliver der forhåbentlig lavet om på nu. Senere på vinteren – nærmere bestemt 9. februar – gæster den amerikanske duo nemlig Bremen i København, hvor de spiller en gratis koncert i forbindelse med årets Frost Festival.

På debuten udstillede Foxygen en forkærlighed for retrospektiv, mere eller mindre psykedelisk 60’er-pop, men musikken trækker i lige så høj grad på fortidens koryfæer som The Beatles og The Stones, som den slår følge med nutidige lo-fi-lydmagere som Ariel Pink. Allerede til januar planlægger Foxygen at udgive deres andet album, Are the 21st Century Ambassadors of Peace & Magic, så der skulle være rig mulighed for at stifte bekendtskab med nyt materiale ved koncerten. Indtil da kan du lytte til nummeret “Make It Known” fra debuten øverst i indlægget.

Med tilføjelsen af Foxygen er Frost Festival 2013’s foreløbige program som følger:

Foxygen (US)
Efterklang (DK)
Modeselektor (DE
Peter Sommer (DK)
Dan Deacon (US)
Mariam The Believer (SE)
Speaker Bite Me (DK)
Colin Stetson (US)
Ducktails (US)
CTM (DK)
The Late Great Fitzcarraldos (DK)
Thulebasen (DK)
Cancer (DK)
Synd Og Skam (DK)
We Like We (DK)
Jacob Bellens (Solo) (DK)
Martin Ryum (DK)
Schultz & Forever (DK)
Broken Twin (DK)

Om skribenten

Signe Palsøe

Biografi:Med Depeche Mode som barndomshjemmets lydtapet var der ikke langt til min første store kærlighed, der dukkede op, da jeg var 12. Pet Shop Boys blev voldspillet ved enhver given lejlighed og blev en øjenåbner for et større musikalsk univers. Dengang var det især mere sfæriske genrer som indie-/electronica, dreampop, støjrock og shoegazer, der fik spilletid og blev min indgangsvinkel til musikhistorien. I dag hører jeg det meste, selvom jeg nok aldrig kommer til at skrinlægge en yndlingsaversion mod punkens mest letbenede undergenrer og heller ikke lytter til ret meget metal. For øjeblikket er det især ambient, electronica og dubstep, der får spilletid, selvom også hiphop på det seneste er begyndt at fylde mere i pladesamlingen.

Skriv et svar