Nyheder

Playliste: Indiejul

Skrevet af Andreas Overgaard

Hvis ”Jul det’ cool”, ”Søren Banjomus” og ”Last Christmas” bliver for enerverende efter det titusinde lyt, kommer Undertoner her til undsætning med en playliste bestående af julefavoritter, der er skrevet eller fortolket af kunstnere, som sædvanligvis ikke får deres fortjente spilletid under årets julerier.

Julen ses af mange som højtidernes højtid. Der varmes op til den ene aften flere uger i forvejen med kalendere på væggen og i fjernsynet, julebageri i køkkenet samt farverige lys i det mørke decemberlandskab. Ud over de glade tider bringer julen dog oftest også stress over gaverne, planlægningen og juletræerne – og ikke mindst den store ferielængsel. Julen gør altså sit indtog på mange måder i dagligdagen, og også i musikkens verden kan julen mærkes i form af den varme julemusik, der spyttes ud i timevis både på de danske radiofrekvenser, i butikkerne og online.

Variationen i hvilke numre, der bliver spillet, er dog sjældent særlig stor, og dedikerede fans af musik ser ofte på de musikalske aspekter af julen med frustrerede briller. Derfor drages der mange lettelses-suk, når den 25. december ankommer, og musikken endelig stopper. Et unødvendigt suk, da der heldigvis også findes stakkevis af god julemusik, der ikke er presset til sidste dråbe af relevans, om end disse numre oftest ikke ser et stort publikum.

Så hvis ”Jul det’ cool”, ”Søren Banjomus” og ”Last Christmas” bliver for enerverende efter det titusinde lyt, og ørerne skriger på lidt variation, kommer Undertoner her til undsætning med en playliste bestående af julefavoritter, der er skrevet eller fortolket af kunstnere, som sædvanligvis ikke får deres fortjente spilletid under årets julerier.

Skriv et svar