Nyheder

TEEN spiller på Beta til foråret

Skrevet af Anna Møller

Når du er kommet ud af dit vinterhi, så venter dig blød drømmepop på Beta i form af Brooklyn-bandet TEEN

Når det igen bliver forår og lyst selv efter 16.30, så kan du opleve drømmepop-bandet TEEN på spillestedet Beta. TEEN er dannet omkring Kristina “Teeny” Lieberson, der bedst kendes som keyboardspiller i Here We Go Magic – og som TEEN stammer fra Brooklyn – men pladsen i det magiske indierockband har hun imidlertid forladt for at fokusere på sit nye projekt.

Udover Lieberson består TEEN af Teenys to søstre, Lizzie og Katherine, og så veninden Jane Hership, og fire år efter dannelsen af projektet udsendte TEEN i august fuldlængdedebuten In Limbo. Pladen fik en del ros her på Undertoner og blev beskrevet som en blanding af David Bowie, Beach House og Twin Sister, og især Beach House i en uptempo-version synes ovenstående single ” Better” at stemme meget godt overens med.

TEEN besøger Beta lørdag den 23. marts 2013, og billetsalget er allerede i gang her.

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar