Nyheder

Hør Broadcasts soundtrack til “Berberian Sound Studio”

Skrevet af Signe Palsøe

Broadcasts Trish Keenan døde for to år siden på tragisk vis under arbejdet med soundtracket til filmen “Berberian Sound Studio”. Pladen blev dog færdiggjort, og du kan streame den, inden den udkommer på mandag.

Da Broadcasts Trish Keenan for to år siden på tragisk vis døde af komplikationerne ved en lungebetændelse, var hun og bandkammeraten James Cargill i gang med at producere musik til den psykologiske thriller “Berberian Sound Studio”. Filmen udkom sidste år, og selvom Keenan blev revet bort, før arbejdet var afsluttet, blev filmens soundtrack færdiggjort. Det udkommer officielt på mandag, men allerede nu kan du lytte til pladen via NPR.

“Berberian Sound Studio” beskriver, hvordan en lydtekniker gradvist nedbrydes og går fra forstanden, mens han arbejder på filmsættet for en gyser. Broadcasts lyd er på soundtracket da også mere ambient og mindre iørefaldende, end man normalt kender den, men Keenans hypnotiserende, svævende vokal og duoens fine, atmosfæriske lyd kaster alligevel et karakteristisk Broadcast-skær over de diskrete kompositioner.

Lyt til hele soundtracket via NPR.

Om skribenten

Signe Palsøe

Biografi:Med Depeche Mode som barndomshjemmets lydtapet var der ikke langt til min første store kærlighed, der dukkede op, da jeg var 12. Pet Shop Boys blev voldspillet ved enhver given lejlighed og blev en øjenåbner for et større musikalsk univers. Dengang var det især mere sfæriske genrer som indie-/electronica, dreampop, støjrock og shoegazer, der fik spilletid og blev min indgangsvinkel til musikhistorien. I dag hører jeg det meste, selvom jeg nok aldrig kommer til at skrinlægge en yndlingsaversion mod punkens mest letbenede undergenrer og heller ikke lytter til ret meget metal. For øjeblikket er det især ambient, electronica og dubstep, der får spilletid, selvom også hiphop på det seneste er begyndt at fylde mere i pladesamlingen.

Skriv et svar

boeger