Nyheder

Pop Revo annoncerer solide 2013-navne

Skrevet af Signe Palsøe

Pop Revo sender os på weekend med tre spændende navne til forårets festivalplakat: Woods, Forest Swords og R. Stevie Moore.

Det var måske ikke den store sensation, da Pop Revo tilbage i november kunne meddele, at The Clientele var første navn på festivalplakaten for 2013. Englænderne spiller ganske vist både indsmigrende og iørefaldende, tåget pop, men har efterhånden lagt vejen forbi Pop Revo så mange gange, at de nærmere kan kaldes kærkomne stamgæster end et nyskabende trækplaster.

Sidstnævnte betegnelse kan man dog uden videre kaste efter alle de tre navne, som Pop Revo netop har annonceret kommer til Aarhus til foråret. Amerikanske Woods er hoveddrivkraften bag selskabet Woodsist, der også står bag de tidligste udgivelser fra blandt andre Real Estate og Kurt Vile, og den sommerlige, lettere psykedeliske poplyd går som regel igen på selskabets udgivelser. Det gør sig i dén grad også gældende for Woods, hvis seneste album, Bend Beyond, ifølge Undertoners anmelder i sine bedste øjeblikke byder på »bundsolid solskinspop fra slutningen af 60′erne.« Uden tvivl glimrende selskab på en tidlig forårsaften.

Det samme er det måske ikke umiddelbart oplagt at sige om Forest Swords’ stemningsfulde electronica. På udgivelsesfronten har der været stille omkring den engelske brødreduo, siden de slap den fremragende debut-ep Dagger Paths i 2010, men deres koncert på sidste års Primavera-festival lover godt for både den kommende 2013-udgivelse og koncerten på Pop Revo. På Primavera leverede brødrene i en tidlig aftentime betagende, organiske lydlandskaber, der i højere grad end det udgivne materiale havde afsæt i basmusik. Derfor kan man håbe, at mørket denne gang får lov til at falde helt på, inden Forest Swords åbner op for deres lydlandskaber. Øverst i indlægget her kan du se en bid af en mørklagt koncert fra sidste års OFF Festival, hvor gruppens visuals for alvor kommer til deres ret.

Endelig sætter festivalen det garvede lo-fi-koryfæ R. Stevie Moore på programmet. Excentrikerens navn kom allerede på manges læber i forbindelse med hans koncert på sidste års Roskilde-festival. Her leverede han både vanvittige enetaler, konceptuelle, teatralske passager, tilfældige eksperimenter og – vigtigst af alt – en helt igennem humoristisk tilgang til sit efterhånden uoverskueligt store bagkatalog. En livskraftig kombination, der fik Undertoners anmelder til at kaste fem U’er af sig.

Pop Revo 2013 løber af stablen 9.-11. maj. Køb billet her.

Skriv et svar