Nyheder

Spillemændene, Den Fjerde Væg, Bjergtaget og Mads Beldring indspiller livealbum

Mads Beldring
Skrevet af Durita Dybczak

Den 15. februar samles Spillemændene, Mads Beldring, Den Fjerde Væg og Bjergtaget til en særlig koncert i Huset – KBH, hvor de vil indspille et livealbum, der udkommer til april.

Mads Beldring

Den 15. februar kan du opleve en ganske særlig koncert i Huset – KBH. Her samles nemlig fire danske grupper med hver deres indgangsvinkel til musik med rod i dansk kultur og sprog for at indspille et livealbum. Spillemændene, Mads Beldring, Den Fjerde Væg og Bjergtaget er alle en del af den spirende danske sangskrivertradition, som er i rivende udvikling.

Undertoners anmelder var ganske begejstret for Spillemændenes debut-ep og uddelte hele 5 U’er. Ligeledes har Bjergtaget skrabet 4,5 U’er til sig og Den Fjerde Væg 4 U’er. Alle fire bands har udgivet deres debut i 2012 og har allerede formået at skabe en del nysgerrighed omkring sig. Ideen til denne liveindspilning kom i kølvandet af en artikel af Ralf Christensen bragt d. 12. november i Information, hvor han blandt andet nævner tre af de fire bands, og beskriver musikken som ”…fremtidsmindesamlinger af en ny pluralistisk folkemusik”. I artiklen beskrives det yderligere, hvordan den musikstil, som de fire grupper repræsenterer, formår at skabe et nyt dansk ståsted, der ikke blot har indoptaget og reproduceret de internationale inspirationer i deres musik, men har gjort dem til deres egne. Artiklen kan læses her.

Det er netop denne nye pluralistiske folkemusik, der på aftenen skal indspilles. Hvert band indspiller tre numre, og til april vil resultatet udkomme som 12” vinyl i et begrænset oplag via Für Records. Hvis du ikke kan vente, skal du sætte kryds i kalenderen d. 15. februar, hvor du for 60 kr. kan være med på aftenen for optagelserne. Læs mere her.

Om skribenten

Durita Dybczak

Biografi:
Jeg er opvokset i et hjem, hvor der blev spillet alt fra Kim Larsen og Simon & Garfunkel til Procol Harum, Dire Straits, Uriah Heep og Pink Floyd. Min tidlige ungdom var præget af blandt andre Roxette, boyband/girlband bølgen og senere hen tuderock-giganterne Coldplay samt Saybia og Mew, som jeg som teenager kastede min fascination på. Siden dengang har min musiksmag udviklet sig i mange retninger, og jeg nyder at høre musik i mange forskellige genrer: folkrock, singer/songwriter, electropop, indiepop, rap og meget andet. Jeg styrer dog helst udenom metal, klassisk, techno og trance.

Fem favoritalbums:
Susanne Sundfør: The Brothel
Django Django: St.
Antony & The Johnsons: I Am A Bird Now
I Got You On Tape: Spinning for the Cause
Malk de Koijn: Sneglzilla

Skriv et svar