Nyheder

The Roots annoncerer to nye projekter i 2013

Skrevet af Niklas Kiær

The Legendary Roots Crew har 10 albums og 24 år på bagen. Det ser dog ikke ud til, at de har tænkt sig at sætte tempoet ned. Således kunne de for nylig annoncere endnu 2 projekter som de forventer udgivet i 2013.

The Roots er i forvejen kendt som ét af hiphoppens bedste og mest arbejdsvillige bands med 24 år, 10 albums samt utallige roste koncerter på bagen, herunder deres optræden på Roskilde festival sidste år. Bandets høje aktivitet ser dog på ingen måde ud til at få en ende, da deres ikoniske frontfigur og trommeslager Questlove netop har løftet sløret for to kommende projekter i 2013.

Det første af de to projekter er bandets 11. album, som har fået titlen & Then You Shoot Your Cousin. Denne noget utraditionelle titel kan muligvis ses i forlængelse af bandets seneste projektalbum Undun, der fortalte en sammenhængende historie om en ung mands lidelser på gaden, men på nuværende tidspunkt er det dog kun titlen, der er blevet afsløret.

Det andet projekt, som Questlove har annonceret, er et samarbejdsalbum med ingen ringere end Elvis Costello. Bandet mødte den erfarne britiske singer/songwriter til talkshowet “Late Night with Jimmy Fallon”, hvor bandet har været husorkester siden programmets opstart i 2009.

Om projektet fortæller Questlove til Billboard: “It was really love at first sight. The second time he came on, we surpassed the first one. So by the third time, he was like, ‘Let’s stop messing around and do something together”.

Yderligere kunne han fortælle, at samarbejdet har mundet ud i 20 sange, hvoraf de forventer, at 12-14 af disse bliver til et album. Det er anden gang, at The Roots samarbejder med en solokunstner på et album, da de tilbage i 2010 på lignende vis slog pjalterne sammen med soulsangeren John Legend på albummet Wake Up!.

Inden koncerten på Roskilde festival sidste år, skrev Undertoner en guide til The Roots’ mangeårige karriere. Se linket her.

Skriv et svar