Nyheder

Musikerkollektivet Navneløs udgiver ny single

Skrevet af Durita Dybczak

Det syv mand stærke band Navneløs udgav i går deres nye single ”Metronord” og fortsætter stilen med halvdyster, dansksproget postrock. Se den gribende video.


Det syv mand stærke band Navneløs udgav 5. februar det første singleudspil siden deres debut-ep med titlen EP fra september 2012. ”Metronord” er titlen på det nye nummer, der fortsætter stilen med det halvdystre, dansksprogede postrock, og videoen har netop haft sin premiere.

Videoen afspejler en lille drengs oplevelse af at have to forældre, der skændes højlydt, og som måske også står over for en skilsmisse. Der er tale om en mørk og dyster video lavet af Thomas Dyrholm fra fotokollektivet Powerclap. Om videoen siger han: »Musikvideoen udforsker den stærke, næsten metafysiske kraft, der knytter en familie sammen – en kraft, der naturligt strømmer fra ethvert barnesind, men som voksne formår at slukke og holde nede i kraft af voksenlivet og alt, hvad det indebærer.«
Se, hvad han mener, og hør, hvad Navneløs har kastet sig ud i af spændende ting i den omtalte video ovenfor.

Om skribenten

Durita Dybczak

Biografi:
Jeg er opvokset i et hjem, hvor der blev spillet alt fra Kim Larsen og Simon & Garfunkel til Procol Harum, Dire Straits, Uriah Heep og Pink Floyd. Min tidlige ungdom var præget af blandt andre Roxette, boyband/girlband bølgen og senere hen tuderock-giganterne Coldplay samt Saybia og Mew, som jeg som teenager kastede min fascination på. Siden dengang har min musiksmag udviklet sig i mange retninger, og jeg nyder at høre musik i mange forskellige genrer: folkrock, singer/songwriter, electropop, indiepop, rap og meget andet. Jeg styrer dog helst udenom metal, klassisk, techno og trance.

Fem favoritalbums:
Susanne Sundfør: The Brothel
Django Django: St.
Antony & The Johnsons: I Am A Bird Now
I Got You On Tape: Spinning for the Cause
Malk de Koijn: Sneglzilla

Skriv et svar