Nyheder

St. Vincent og David Byrne gæster Danmark sammen

Skrevet af Camilla Grausen

St. Vincent og David Byrne tager endelig en europæisk etape af deres turné med deres fælles avantgardepop-album Love This Giant. Til sommer giver de koncert i Falconer Salen.

Europa er længe blevet snydt, men nu annoncerer St. Vincent og David Byrne omsider en fælles, europæisk turné. Blandt de 17 europæiske koncertdatoer, er der sidst på sommeren også datoer i Skandinavien. Her gæster de to excentriske musikere sammen Falconer Salen på Frederiksberg den 22. august. Det fortæller St. Vincent og David Byrnes pladeselskab 4AD nu.

Den klejne sangerinde, sangskriver og guitarist St. Vincent alias Annie Clark og den tidligere Talking Heads-frontmand David Byrne udgav sidste år deres fælles avantgardepop-album Love This Giant. Albummet komponerede de to sammen over periode på tre år, og resultatet bærer præg af både Clarks og Byrnes velkendte stilarter, blandet med en masse eksperimenterende indslag og rigeligt med messingblæsere. Hør f.eks. singlen “Who” og nyd den tilhørende video med de to på slap line, instrueret af danske Martin de Thurah.

Undertoner har længe sukket efter et besøg fra St. Vincent på dansk grund – hendes lille optræden på Roskilde Festival 2009 var slet ikke nok. Dog var Undertoner så heldige at opleve David Byrnes overordentligt veloplagte show til 6 U’er samme år – også i Falconer Salen.

Forsalget starter fredag den 1. marts kl. 10.00 via billetlugen.dk samt i Fona-butikker.

Skriv et svar