Plader

Cheatahs: Extended Plays

Skrevet af Klaus Thodsen

London-baserede Cheatahs har netop sendt Extended Plays på gaden. Pladen er en klapsammen af bandets to ep-udgivelser Sans og Coared. Det er ikke superinteressant, men til gengæld hurtigt overstået.

Under en halv times musik disker det engelsk/amerikansk/canadisk/tyske London-baserede rockband Cheatahs op med i denne ombæring. Pladen er i al sin enkelhed to ep’er sat sammen til denne lille plade med otte numre. De to ep’er, Sans og Coared udkom begge i 2012.

Der er støvet noisepop for alle pengene, så snart pladen sættes i gang med shoegazer-guitarer, der kun gør det samlede indtryk endnu mere mudret. Under alt dette støv og mudder banker trommerne, der er trukket langt nok frem i lydbilledet til at give Cheatahs en stærk grungelyd. Skønt kun halvdelen af de otte numre på Extended Plays når over tre minutters spilletid, er der alligevel plads til relativt lange instrumentale passager, hvor den den afslappede og diskret nonchalant vokal kan få sig et hvil.

Allerede ganske kort inde på denne ganske korte plade begynder de første svaghedstegn at vise sig. “Sans” og “Fountain Park” følger hinanden og må siges at have en meget markant lighed. Melodien er stort set ens, og de underliggende riffs har ligeledes et par gener tilfælles. Det er der ikke nødvendigvis noget galt med, men det lover sjældent godt for resten af pladen, at man skal kun tre numre ind, før man begynder at håbe, at der snart sker noget nyt.

Noget markant anderledes kommer der dog ikke, og de følgende numre har igen en slående lighed med de foregående. Guitarer, bas og vokal kører ærlig talt lidt for meget tomgang i den samme trummerum, mens der bag trommerne kæmpes en stadig mere stædig kamp for at komme lidt ud over stepperne.

Det skal dog siges, at det, man får præsenteret af Cheatahs, faktisk slet ikke er så tosset endda. Det multinationale bands største problem er uden tvivl, at man får så meget af det samme. F.eks er åbningsnummeret “The Swan” bestemt værd at tage sig lidt tid til, og det giver også en meget passende forsmag på, hvad der venter på Extended Plays. Det er så som så med de overraskende og decideret positive momenter, og det er en skam, fordi man faktisk sidder med et klart indtryk af, at Cheatahs har langt mere at byde på.

★★½☆☆☆

Skriv et svar