Nyheder

Marts-koncerter II: Oh nej da, det gør nas, når Wilson og Schultz rammer planeten

Fra international hiphop i Jylland til kultband på Sjælland og dansk dobbeltturné i hele landet. Se Undertoners anbefalinger til live-oplevelser i sidste del af marts.

For to uger siden proklamerede vi forårets komme, men det trækker vi nu tilbage igen. Derfor: Det er vinter og sne, og om vinteren skal man indendørs og høre koncerter. Bum.

Når Undertoners redaktion tager et blik ned over koncertkalenderen for resten af marts, falder øjnene allerførst på Nas. Den amerikanske rapper er en levende hiphop-legende – fra debuten Illmatic, der næste år kan fejre 20 års jubilæum, til sidste års Life Is Good. Hør ham på Train i Aarhus i morgen, lørdag den 16. marts. Samtidig får du muligheden for at høre den smækre kvindelige rapper Iggy Azalea, som gæstede Vega tidligere på måneden, når hun varmer op, inden Nas går på. Til koncerten kan du nok også hilse på resten af Aarhus’ hiphop-fans – det har rapperen Orgi-E vist også indset, og han har rykket sin egen koncert, der skulle have fundet sted i Aarhus samme aften, til en senere dato.

Dangers of the Sea er klar til at rocke Koncerthuset. I hvert fald et af medlemmerne. En anden beder en bøn. Foto: Morten Bentzon

Jazzhouse kalder dem et kultband, Undertoners Mathias Askholm har kaldt dem »et lydmonster af maskindele og syltetøjsglas«, og de kan også kaldes psychrockbandet fra Brooklyn. Kært barn har mange navne, men lad os nu bare kalde dem Oneida og tilføje, at de giver koncert i Jazzhouse i København søndag den 17. marts. Bandet blander støjrock, psych, avantgarde-jazz, analoge keyboards og meget mere i deres eksperimenterende rockmusik, og på 15 år har de udgivet hele 12 album. Aftenens support kommer fra en gruppe af danske ligesindede; den instrumentale trio Papir, hvis rock er psykedelisk og delvist improviseret. Deres nyeste album III blev belønnet af Undertoners Anna Møller med fem U’er. Læs en anmeldelse af koncerten her på Undertoner mandag.

Progressiv rock, der i lige så høj grad er værd at lytte til, kan opleves to dage senere i Store Vega. Tirsdag den 19. april gæster Steven Wilson nemlig den store sal til en siddende koncert. Den britiske musiker er især kendt som grundlægger og frontmand i Porcupine Tree, men har nu hele tre soloalbum på repertoiret. Grace for Drowning blev rost af musikanmeldere over hele linjen, og ligeså gjorde det nye album The Raven That Refused to Sing (and Other Stories). Få en forsmag på Steven Wilson og hans band på denne liveoptagelse fra sidste år i Mexico, hvor de spiller nummeret ”Harmony Korine”.

Lørdag den 30. marts kan du opleve to af dansk indiefolks fineste nye navne på scenen i Studie 2 i Koncerthuset i København. Her afholdes en dobbeltkoncert med Dangers of the Sea og Schultz and Forever. Dangers of the Sea består bl.a. af tidligere medlemmer af Efterklang, Slaraffenland og Saybia, og deres debut udkom her i starten af året til fem U’er. Så nu får du chancen igen, hvis du – som de fleste – missede dem på Pavilion Junior i 2012. Aftenens andet navn er den unge Jonathan Schultz, der som Schultz and Forever har imponeret mange med sin ep Céline. Undertoner fik for nylig en snak med ham om ep’en og sangskrivningen; læs det her. På scenen optræder Schultz ledsaget af fire musikere. Efter koncerten er der indie-efterfest i Studie 3, hvor et dj-team vender plader. Læs mere om arrangementet her.

Koncerten er en del af Dangers of the Sea og Schultz and Forevers fælles turné, der også bringer dem til Posten i Odense den 21. marts, Radar i Aarhus den 22., 1000Fryd i Aalborg den 23., Gjethuset i Frederiksværk den 28. marts – og i april hedder det Sønderborghus den 4. april, Walkers i Middelfart den 5. og til slut URT i Thisted den 6. april. Så der skulle være rig mulighed for at fange de to bands hvor end i landet, du bor.

Søndag den 31. marts er det tid til en intim musikoplevelse i Planeten i Huset KBH (The House Formerly Known as Huset i Magstræde). Her gæstes den lille scene af den amerikansk-italienske sangskriver, pianist og sangerinde Lisa Germano, der vil give koncert ved flygelet. Germano har haft en karriere, hvor hun har samarbejdet med prominente navne som David Bowie, Iggy Pop, Eels, Crowded House, John Mellencamp og Neil Finn, og har udgivet 11 soloalbum, men er alligevel gået under radaren hos mange. Det er dog en stor fejl, for hendes intime kompositioner kan varmt anbefales – hør f.eks. titelnummeret fra Germanos helt nye album, “No Elephants”, der minder om PJ Harveys mere sagte klaverfortællinger.

Se hvilke koncerter, vi ellers kan anbefale dig at tage til, i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar