Nyheder

Ny Amager-festival på gammel fabriksgrund

Kom med til en ny endags-festival lørdag den 11. maj. Musikforeningen PB43 byder på dansk musik i rå rammer. Oplev blandt andet Murder, Rumpistol og CTM.

Man skulle måske ikke tro det, men der er gang i den på Amager. Nærmere betegnet på Prags Boulevard 43, hvor en gammel fabriksgrund, under navnet PB43, er blevet omdannet til et kreativt samlingspunkt for en mangfoldig skare af iværksættere, kunstnere, værksteder og foreninger. Undertoner var med, da stedet sidste år husede lydkunst-festivalen LAK, og nu åbner PB43 igen op for interessante musikbegivenheder, da den nystiftede Musikforeningen PB43 inviterer til endags-festivalen ”PB43 præsenterer…”, som finder sted lørdag d. 11. maj.

Listen af optrædende byder på navne, der ellers ikke lige er til at komme til at se. Folkduoen Murder giver deres første koncert på dansk jord i næsten to år – og efter sigende er det også den sidste i lang tid. Det er også den eneste gang i 2013, at Alcoholic Faith Mission varmer stemmerne op til korsang.
Rumpistol sparer derimod på vokalen og skaber i stedet stemning med sin sammensmeltning af dubstep og melodiøs electronica. Programmet byder også på bands, der ikke holder de store pauser. Både CTM og Thulebasen bør være godt varmet op til begivenheden. Sidstnævnte spiller blandt andet til Undertoners fødselsdag den 14. marts.

I løbet af marts løftes sløret for endnu seks til otte bands og dj’s.

Der sættes et meget begrænset antal billetter til salg, så det er om at være vaks med tegnebogen og købe din billet her. Følg med i festivalens opdateringer via Facebook.

Om skribenten

Lise Christensen

Konkurrenceansvarlig

lise@undertoner.dk

 

Biografi:
Min første plade var Tjajkovskijs Svanesøen. Den købte jeg som ni-årig. Det var i den periode, hvor man også skulle have en Monet-plakat i ramme. Helst en med beroligende åkander. Den klassiske musik fik tre spin, og så tænkte jeg ellers ikke videre over det, indtil jeg kom på uni. Jeg havde været en okay flittig musiklytter indtil, men nærmest med ét blev jeg involveret i et spillested, begyndte at anmelde, afholdt en festival og var da også turen omkring et pladeselskab. Alle sjove og hårde på deres egen facon. Men det mest udfordrende har nu været at skulle forholde sig til musikken på skrift. Et puslespil med umage brikker. Nu er der gået 16 år, og jeg er begyndt at høre neoklassik (foruden elektronisk minimalisme, techno, ambient, skæv pop og engelske mænd, der synger om erotik), og Lille-Lise får et mentalt skulderklap, mens interesserne strejfer hinanden på tværs af tiden.


Fem favoritalbums:
Fuck Buttons: Tarot Sport
Nils Frahm: Felt
Wild Beasts: Smother
Four Tet: Rounds
alva noto & Ryuichi Sakamoto: Insen

Skriv et svar