Nyheder

Ny single fra Sigur Rós – og et album på vej

Albumcoveret til Sigur Rós nye album "Kveikur", foto: PR
Skrevet af Camilla Zuleger

Det er kun et år siden, at vi hørte fra de storladne islændinge i Sigur Rós med deres album Valtari. Kvartetten er i mellemtiden blevet til en trio, hvilket dog ikke forhindrer vores nordiske overboere i at barsle med nyt materiale.

Albumcoveret til Sigur Rós nye album "Kveikur", foto: PR

Det er kun et år siden, vi hørte fra de storladne islændinge i Sigur Rós med deres album Valtari, som fik hele fem U’er med fra en begejstret Undertoner-anmelder.

Sigur Rós er nu et tremandsorkester, efter Kjartan Svensson meldte ud i januar, at han efter 15 år havde valgt at bryde med bandet. Tilbage i 2012 tog han ikke med på bandets turné, men nu er han officielt ikke længere del af Sigur Rós. De resterende tre melder ud, at hans plads ikke er blevet afløst af en anden, men at de for at kunne benytte sig af rigtig mange instrumenter på én gang selvfølgelig har fundet sig nogle ekstra hænder.

Og nu barsler de med et nyt album, der udkommer den 17. juni. Albummet kommer til at hedde Kveikur, og herunder kan du se og høre det første nummer fra pladen, “Brennisteinn”. Alt tyder på, at islændingene har taget en lidt anden retning; der er skruet ned for melankolien og op for aggressiviteten. Men inderst inde er de stadig Sigur Rós, som vi kender dem.

Se “Brennistein”-videoen nedenfor:

 

Om skribenten

Camilla Zuleger

Biografi:
Græder når jeg hører musik, der giver mening og går op i en højere enhed. Bliver til gengæld træt og gammel, når musikere ikke udnytter deres potentiale. Det nytter ingenting, hvis lyrikken ikke spiller. Og det er lidt løgn. For jeg har for ganske nyligt kastet min kærlighed på den elektroniske scene med dubstep og andre fortryllende instrumentale og bestemt ikke særlig lyriske arrangementer. Alligevel er mine all-time favorites nogle, hvor teksterne lige så godt kunne være havnet i en digtsamling. Hvilket giver mig anledning til at sige, at jeg bruger overskydende tid på at tosse rundt på danskstudiet på Københavns Universitet med masser af god og dårlig poesi og en kræsen for detaljen. Lidt ligesom min musiksmag. Håber jeg.

Skriv et svar