Nyheder

Playliste: My Bloody Valentines vigtigste numre

Foto: PR
Skrevet af Joachim

Langtfra alle kan huske den røre, som Loveless vakte omkring sin udgivelse. Derfor kan det være svært at forstå det perspektiv, i hvilket My Bloody Valentines nye udspil skal høres. Derfor har vi frembragt en nogenlunde kronologisk gennemgang af den irske kvartets største musikalske landvindinger i gruppens karrieremæssige højdepunkt.

Så kom opfølgeren til det legendariske Loveless-album, MBV, endelig. I 22 år havde My Bloody Valentine holdt musikbranchen tilbage i det uvisse med hensyn til, om de overhovedet ville være i stand til at præstere et værk i albumformat igen. En kold weekendmorgen blev denne tvivl dog gjort til skamme, og MBV kunne pludselig downloades af alle og enhver til den nette pris af cirka 100 kr.

Langtfra alle kan (af gode årsager) huske den røre, som Loveless vakte omkring sin udgivelse. Dette gælder også undertegnede. Derfor kan det være svært at forstå det perspektiv, i hvilket MBV skal høres, og det synes vi på Undertoner er en skam. Derfor har vi frembragt en nogenlunde kronologisk gennemgang af den irske kvartets største musikalske landvindinger i gruppens karrieremæssige højdepunkt mellem Isn’t Anything og netop Loveless.

Ved frembringelsen af en sådan opsamling bliver det dog hurtigt klart, at en adskillelse af de mange fantastiske støjpop-perler er en noget nær umulig opgave. Langt hen ad vejen bliver numrene først noget helt særligt netop i kraft af albumformatet, men lad ikke desto mindre denne liste være en lille teaser for, hvad man kan opleve, hvis man går ud og investerer i de fuldkomne udgivelser. Læn dig således tilbage, og nyd den udvikling, som sker fra, at Colm O’Ciosoigs lilletromme tæsker derudaf på den smålumre “Soft As Snow (But Warm Inside)”, til at Kevin Shields på støjklassikeren “You Made Me Realise” med sin guitar sender elektriske ladninger gennem trommehinderne, før herlighederne på fornem vis sluttes af med den let drømmende “Soon”.

Skriv et svar