Nyheder

Playliste: Ti års Undertoner

Skrevet af Anna Møller

Her i foråret 2013 fylder Undertoner 10 år. Her følger en playliste med nogle af de sidste 10 års allerbedste numre. Dem, der har klaret skærene og er endt allerhøjst på Undertoners årslister.

Her i foråret 2013 fylder Undertoner ti år, og det er i INTERNETÅR. Det skal da fejres! Ikke bare ude i virkeligheden, men også i dine ører. Hvert år vælger Undertoner årets bedste plader, og her er en playliste med nogle af de sidste 10 års allerbedste numre. Dem, der har klaret skærene og er endt allerhøjst på Undertoners årslister.

Vil du være med til at fejre Undertoner ude i virkeligheden? 14. marts holder vi fødselsdag med kage, bowle og musik på spillestedet Beta. Læs mere og vind billetter her.

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar