Nyheder

Godspeed You! Black Emperor live i Marmorkirken med fire film

Foto: Eva Vermandel
Skrevet af Jonas Sørensen

Godspeed You! Black Emperor spiller deres første koncert på dansk jord i 11 år, når de den 7. august spiller en eksklusiv koncert i Marmorkirken ledsaget af fire film skabt af bandet selv.

Foto: Eva Vermandel

De canadiske postrock-giganter Godspeed You! Black Emperor sætter fod på dansk jord for første gang i 11 år, når de den 7. august spiller en koncert i samarbejde med artFREQ og CPH:PIX. Koncerten vil blive afholdt i Marmorkirken i København – et koncertsted, bandet selv har valgt ud fra en liste af særlige og beåndede københavnske rum og lokaliteter. Her vil deres ikoniske liveshow opgraderes til hele fire filmprojektioner. Filmene er skabt af Godspeed You! Black Emperor selv og afvikles på 16 mm film.

Canadiske Godspeed You! Black Emperor gendannedes i 2010 efter syv års pause og diverse sideprojekter (A Silver Mt. Zion m.fl.), og udgav sidste år ‘Allelujah! Don’t Bend! Ascend!, som Undertoners Søren Jacobsen roste til skyerne.

Koncerten er en del af artFREQ og CPH:PIXs række af internationale kirkekoncerter i København, der også inkluderer Erik Enocksson, Svarte Greiner & Tritonus i Hellig Kors Kirke den 19. april, Manorexia i Marmorkirken den 25. april, og til sidst Godspeed You! Black Emperor, der flyttede deres koncert fra april til august, for at inkludere to andre koncerter i Norden i denne turné.

Billetter kan købes på Billetnet, hvor de også kan købes kombineret med Manorexia-koncerten.

Om skribenten

Jonas Sørensen

Biografi:
Voksede op på Eminem, gik dernæst over i slut-60'er/70'er rock/blues som Pink Floyd og især Rory Gallagher. Gennem gymnasiet udviklede jeg så min smag endnu mere og begyndte at lytte til mere indie, shoegaze, post-rock og andet kvasi-eksperimentel popmusik, dernæst henover hardcore punk og elektronisk stas, hip-hop og en masse andet. Lytter for tiden primært til doom/black metal, emo/screamo/math-rock og hvad end folk går og snakker om.

Fem favoritalbums:
Godspeed You! Black Emperor: F#A#∞
Circle Takes the Square: As the Roots Undo
Animal Collective: Spirit They're Gone, Spirit They've Vanished
My Bloody Valentine: You Made Me Realise EP
Have a Nice Life: Deathconsciousness

Skriv et svar