Nyheder

Islandske Disa udgiver første single

Skrevet af Durita Dybczak

Islands nyeste musikskud på stammen hedder Disa og er nu ude med førstesinglen ”Sun”. Den 25-årige sangerinde fortryller lytteren med sin karakteristiske, varme og æteriske vokal


Islands nyeste skud på stammen hedder Disa og er nu ude med førstesinglen ”Sun”. Den 25-årige sangerinde fortryller lytteren med sin karakteristiske, varme og æteriske vokal, der sammen med den kølige, elektroniske produktion skaber en dejlig harmonisk oplevelse. Nummeret har en meditativ stemning over sig på grund af den sparsomme instrumentering og melodierne, der væver sig ind og ud af hinanden. Med sit langsomme tempo, den repetitive synthesizer og de distinkte vokaler bevæger “Sun” sig i et mørkt og eksperimenterende univers.

Disa er blevet sammenlignet med navne som Björk og Fever Ray, men for Disa drejer det at skabe musik sig om at udforske og udfordre poppens grænser. Inspirationen kommer fra den vilde, skandinaviske natur, men også fra andre nutidige og alternative kunstnere som Rahat Fateh Ali Khan og Brian Eno.

Sangerinden bor nu i København, hvor hun er blevet signet af pladeselskabet Tigerspring. Disa er endnu et bevis på, at den barske islandske natur og frie omgivelser kan inspirere på en helt særlig måde og fostre imponerende kunstnerisk kreativitet. Videoen, der er lavet til nummeret ”Sun”, er instrueret af sangerinden selv. Den leger med et dystert, halvpsykedelisk skyggebillede, hvilket gør sig godt til det dragende, mørke lydbillede.

Om skribenten

Durita Dybczak

Biografi:
Jeg er opvokset i et hjem, hvor der blev spillet alt fra Kim Larsen og Simon & Garfunkel til Procol Harum, Dire Straits, Uriah Heep og Pink Floyd. Min tidlige ungdom var præget af blandt andre Roxette, boyband/girlband bølgen og senere hen tuderock-giganterne Coldplay samt Saybia og Mew, som jeg som teenager kastede min fascination på. Siden dengang har min musiksmag udviklet sig i mange retninger, og jeg nyder at høre musik i mange forskellige genrer: folkrock, singer/songwriter, electropop, indiepop, rap og meget andet. Jeg styrer dog helst udenom metal, klassisk, techno og trance.

Fem favoritalbums:
Susanne Sundfør: The Brothel
Django Django: St.
Antony & The Johnsons: I Am A Bird Now
I Got You On Tape: Spinning for the Cause
Malk de Koijn: Sneglzilla

Skriv et svar